Federer: edu saladuseks on hea uni

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: SCANPIX

USA lahtiste meistrivõistluste meesüksikmängu veerandfinaalis alistas maailma edetabeli teine reket Roger Federer prantslase Richard Gasquet' 6:3, 6:3, 6:1 ja pääses kindlalt poolfinaali. Šveitslase sõnul on tema edu saladuseks hea uni. 

«Uni on muutunud minu elus väga oluliseks,» rääkis 34-aastane Federer Eurospordi vahendusel. «Minu arvates annab see palju energiat ja just selle pärast pean ma järgmisel kahel päeval olema veendunud, et ma puhkan ennast välja.» Šveitslase sõnul on oluline, et ööuni kestaks vähemalt üheksa tundi.

«Olen vanusega muutunud professionaalsemaks,» lisas ta. «Nooremana hüppasin ja kargasin rohkem, aga praegu võtan ma enda jaoks rohkem aega. Teen harjutusi põhjalikumalt ja panen venitusele suuremat rõhku.»

Federer kohtub poolfinaalis viienda asetusega Stanislas Wawrinkaga, kes veerandfinaalis alistas lõuna-aafriklase Kevin Andersoni 6:4, 6:4, 6:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles