Vägev: Oras võitis Austraalias etapi ja sai bumerangi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Oras.
Allan Oras. Foto: crocodile-trophy.com

Allan Oras kordas Austraalias jätkuval mägirattavõistlusel Crocodile Trophy Jaan Kirsipuu saavutust ja võitis 8. etapi. Kirsipuu sai 8. ja Indrek Kelk 13. koha.

Kokkuvõttes juhib šveitslane Urs Huber. Üle 53 minuti kaotav Oras jätkab neljandana, Kirsipuu kuuendana ja Kelk kümnendana. Kirsipuu kannab jätkuvalt üle 40-aastaste meeste arvestuse liidrisärki. Kelk on selles klassis teine.

Eestlaste meeskond Rietumu-Delfin jätkab võimsa liidrina.

Oras kirjutab blogis: «Arvan et tegu oli ühe siiamaani ilusama etapiga üldse. Cooktown on linn kus James Cook maabus 1777 ja valge inimene astus selle mandri pinnale. Etapp ise kulges kihvtilt. 10. kilomeetril ründas Rene Hasselbacher. Sain ka sappa ja veel kaks Belgia kutti ka. Üks oli muidugi Mike Mulkens, kes kokkuvõttes 3. kohta hoiab. Mingi 50. kilomeetril sai selgeks, et meid ei lasta minema. Liidrite grupp lähenes kiirelt. Siis lasime jala sirgu, aga ma millegipärast jäin veel tuiama väikese vahega grupi ette.

Siis tegi superlükke Jass ja ründas grupist. Saime jälle kahekesi liikuma ja suutsime parajat vahet hoida. Kõige mägisemal lõigul 80-100 km lähenes grupp jällegi väga lähedale. Viimasel mäenukil lasi Jass minuga vahe sisse ja ütles, et paneksin üksi lõpuni. Tahtis lihtsalt testida, et kui tema gruppi tagasi läheb, siis liidrid äkki rahunevad.

Kuna lõpp kulges juba siledamal maastikul ja kõva küljetuulega, siis võtsin ette suht riski. Kuna olin juba parasjagu väsinud ka, siis väga ei uskunud endasse. Kuna viimane joogipunkt oli 110. kilomeetril, siis kuulsin sealt vahe olevat kaks minutit. Sellest, et jälitajad olid rahunenud, sain kõvasti jõudu juurde. Hoidsin väga head tempot kuni lõpuni ja finiši tõusu all oli vahe juba 6 minutit. Liidrid ikka loobusid täiega ja kuna ma kokkuvõttes poodiumimehi ei ohustanud, siis lasti mul minna. Viimane kilomeeter oli väga järsk ja finiš oli mäe otsas.

Mega tunne oli sellises kohas uhkes üksinduses finišeerida. Ookeanile avanenud vaade oli kirjeldamatu. Jass tuli ka rahulikult 8. possa peal finišisse. Veel on jäänud 2 etappi. Homme 124 km on suht raske ja viimasel päeval toimub eraldistart 38 km. Meie eesmärgid on kuhjaga juba täidetud. Homme meist võidupretendente pole. Mina võtan rahulikult, sest täna sai energiat rohkem kui küll kaotatud. Jass ja Ints on juba mõlemad poodiumil käinud. Neil oma bumerangid juba olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles