Korvpalli EM: Belgia võit Ukraina üle selgitas Eesti võimaliku vastase kaheksandikfinaalis

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxime De Zeeuw (paremal) tõi Belgiale 11 punkti.
Maxime De Zeeuw (paremal) tõi Belgiale 11 punkti. Foto: SCANPIX

Belgia korvpallikoondis võitis Riias peetaval EM-finaalturniiri D-grupi viimases voorus 79:71 Ukrainat ja kindlustas pääsu Prantsusmaal Lille'is toimuvasse kaheksandikfinaali.

Ukraina juhtis esimesel poolajal korraks 14 punktiga, aga lasi siis Belgia poolajavileks nelja punkti kaugusele. Kolmandal veerandajal võttis Belgia ohjad enda kätte ja sai omakorda ette 13 punktiga. Lõpus ei suutnud Ukraina enam piisavalt lähedale tulla.

Pierre Gillet tõi Belgiale 15, Sam van Rossom 14 punkti. Ukraina resultatiivseim oli Kirill Fessenko 20 punkti ja 11 lauapalliga.

Eesti kohtub kell 18.30 Lätiga. Kui võidab Eesti, saame alagrupis 4. koha ja kohtume kaheksandikfinaalis C-grupi parima ehk Kreekaga. Kui parem on Läti, siis tõustakse ilmselt D-grupis teiseks. Päeva viimases matšis on vastamisi Leedu ja Tšehhi.

Belgia kogus alagrupiturniiri lõpetuseks 3 võitu ja 2 kaotust, Ukraina jääb D-grupis ühe võidu ja nelja kaotusega viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles