Raskes rollis olnud Veideman tõusis esile

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Läti.
Eesti - Läti. Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Eesti korvpalli rahvusmeeskonna tagamängija Rain Veideman oli Riias lõppenud Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri alagrupimängudel üks Eesti meeskonna tugitalasid. Kui muidu on Veidemani roll rünnakutel teravust luua ja punkte visata, siis EMil tuli tal lisaks koondise põhimängujuhti Sten-Timmu Sokku asendada. Seetõttu läks tema mänguminutite arv väga suureks: keskmiselt oli ta viies peetud kohtumises väljakul 32,6 minutit ning viskas selle ajaga keskmiselt kümme punkti mängus, lisaks andis neli korvisöötu ja võttis 5,4 lauapalli. Nende näitajatega on ta Eesti koondise parimate seas igas elemendis.

«Ütlen ausalt, et ega ma ennast selles rollis väga mugavalt ei tunne. Turniiri käigus sain küll mäng-mängult enesekindlust juurde, aga ka Läti vastu jooksis mul ikka kohati juhe kokku, sest nad vahetasid pidevalt oma kaitseformatsioone. Pole harjunud igapäevaselt selle rolliga ja tundsin, et kogemusest jääb puudu,» sõnas ta pärast viimast mängu. Teisel poolajal lisandus Veidemani kontole viis pallikaotust.

Veideman. «Poolajal riietusruumis suurt juttu polnud, treener ütles, et samamoodi tuleb edasi panna. Kahjuks lõi lätlaste kaitse meid täiesti rivist välja,» lisas ta otsustava mängu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles