Läti kaitse võttis eestlastelt sajandi mängus võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Läti.
Eesti - Läti. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli sajandi mänguks ristitud heitluse algus oli nagu ilus muinasjutt, kus Eesti korvpalluritel õnnestus kõik. Terav läbimurre – palun väga, korv. Hästi väljamängitud viskekoht – palun väga, korv. Sitke ja agressiivne kaitse – palun väga, vastastelt võeti kõik võimalused. Eesti mängis nendel minutitel Euroopa tipptasemel korvpalli. Kahjuks ei jätkunud hoogu lõpuni.

Eesti pidu kestis teise veerandaja keskpaigani, siis Läti toibus ning teisel poolajal oli juba ise oma sõiduvees ja võttis võidu 75:64. Läti jätkab homme turniiri juba Prantsusmaal, Eesti pallurid istusid eile hilisõhtul bussi ja sõitsid koju.

Aga anname Eesti korvpalluritele au! Kogu meeskonnale oli eile senise karjääri tähtsaim mäng ning pallurid suutsid selle muuta meeldejäävaks elamuseks. «Tahtmine oli kõva, alguses õnnestus ju kõikide meeste mäng, kuid sellist hoogu oli raske lõpuni hoida,» sõnas Eesti koondise mängujuht Sten Sokk. «Algus oli tõesti hea, aga tavaliselt tähendavad head algused halba lõppu. Nii läkski. Läti alustas kehvasti ja seega pidid nad mingi muutuse tegema,» lisas korvialune tugitala Janar Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles