Eesti on rahvusvahelise enduro kuuepäevasõidul 12. kohal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elary Talu.
Elary Talu. Foto: Helen Urbanik

Eesti langes eile, 10. septembril Rahvusvahelise enduro kuuepäevasõidu (ISDE) neljandal võistluspäeval 12. kohale.

Eesti poistest tegi eile väga head sõitud Elary Talu, kes meie koondises sõitis välja kolmanda tulemuse (täna kokkuvõttes 116.). Parimana jätkab nagu varasematelgi päevadel Martin Leok (täna 76.), tema selja taga Toomas Triisa (101.). Neljanda tulemuse tegi Priit Biene (121.), viienda otsekui uue hingamise leidnud Priit Palatu (124.) ja kuuenda Veiko Rääts (125.).

Biene sai hommikul 10 sekundit trahvi, teised koondise sõitjad pääsesid karistuseta. Räätsal ja Talul annavad tunda hiljutised kukkumised, kuid ei midagi tõsist. Ka tehnika on endiselt sama tegutsemisvalmis kui mehedki.

Klubisõitjad jäid ka täna nagu esmaspäevalgi teise ringi lõpus paduvihma kätte ning said viimasel katsel taas tõusudel ja savisel pinnasel tavalisest rohkem rassida. Samas kukuti ka juba asfaldil ning väga lihtsates kohtades, see annab tunnistust nii väsimusest kui üleüldiselt rasketest tingimustest.

Kõik viis riiki, kelle sõitjad eelmisel päeval vale raja läbimise eest diskvalifitseeriti, andsid sisse protestid, mida žürii ei rahuldanud. Žürii otsus on kaevatud edasi kõrgemasse arbitraažikohtusse ning sõitjad lubati sportliku tulemuse huvides täna taas rajale, kuigi nende ajad ametlikes tulemustes ei kajastu.

Esikohal jätkab Austraalia (16:02:29.99), teine on endiselt Itaalia ja kolmas Rootsi. Eesti, nagu öeldud, langes Šveitsi järel 12., kaotades liidermeeskonnale 1:36:56.79.

Sõmerpalu Motoklubi klubimeeskond koosseisus Riho Kollist (147.), Mart Meeru (161.) ja Egon Üpraus (193.) tõusis 38. kohale. Ka GasGasi esindaja Janar Kukk jätkab võistlust, olles täna 206.

7.-12. septembrini toimuv The International Six Days Enduro on rahvusvahelist motoföderatsiooni (FIM) esimene ja pikima traditsiooniga ametlik võistlus, mis esimest korda toimus 1913. aastal. Eesti meeskond on selles väärikas seltskonnas suhteliselt uus, kuna võistlema minnakse alles neljandat korda. 2011. aastal käis Eesti esimest korda võistlemas ja Soomes saadi 14. koht, aasta hiljem Saksamaal olid eestlased 16. ja üle-eelmisel aastal Sardiinias tuli parim koht, kui oldi 9.

Tänavu esmakordselt ISDE ajaloos Slovakkias Kosices toimuva võistluse 1225 kilomeetrisele rajale asus võistlema üle 550 sõitja 35 riigist üle maailma. Täna õhtuse seisuga on osalemas 431 sõitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles