Legend lahkus pisarais, ent võib naasta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki oma võimaliku viimase koondisemängu järel.
Dirk Nowitzki oma võimaliku viimase koondisemängu järel. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Saksamaa rahvusmeeskond kaotas Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril viimase alagrupimängu Hispaaniale 76:77, sai grupis viienda koha ja sellega turniir nende jaoks ka lõppes. Berliinis peetud alagrupikohtumiste viimase mängu järel teenis pärast nelja-aastast pausi taas koondist esindanud Saksamaa koondise legend Dirk Nowitzki kodupublikult pika aplausi, mis tõi hiiglasekasvu mängumehele pisaradki silma, sest see hetk pidi jääma Nowitzki hüvastijätuks koondisega.

Siis aga selgus, et asjaolude muutumisel võib Nowitzkit rahvusmeeskonnas näha ka järgmisel suvel. Seda juhul, kui Saksamaa saab vabapääsme korraldamaks üht olümpia lisa-kvalifikatsiooniturniiri ja nii jätkuvalt olümpiapääset jahtida.

37-aastane vanameister postitas pärast viimast mängu Twitterisse sõnumi, millest võis välja lugeda vaid üht: mängud Saksamaa eest on läbi. «Aitäh suure toetuse eest sellel nädalal. Aitäh sooja hüvastijätu eest. See on hetk, mida ma ei unusta kunagi. Mul on alati olnud au (Saksamaad esindada).» EMil jäi 213 cm pikkuse mängumehe keskmiseks punktisaagiks 13,8 punkti mängus, lisaks 7,8 lauapalli. Väljakul viibis ta keskmiselt 28 minutit.

Peamine põhjus, miks Nowitzki otsustas taas rahvusmeeskonnas mängida, oli Rio de Janeiro olümpiamängude pileti püüdmine (EMil teenivad pääsme finalistid, lisaks pääsevad EMilt lisavalikturniirile meeskonnad kohtadelt 3.–7. – M. G.) ja see, et alagrupimängud peeti kodumaal.

«Arvasin, et minu koondisemängud on mängitud, ent nüüd selgus, et võime olümpiale vabapääsme saada,» rääkis Nowitzki EMi kodulehe vahendusel. «Nüüd tuleb oodata ja vaadata ning ehk järgmisel suvel asja arutada,» lisas ta.

Nowitzki esindas koondist esimest korda aastal 1997 ning tema juhtimisel on võidetud 2002. aasta MMi pronks ja 2005. aasta EMi hõbe. Koondisekarjääri jooksul on Nowitzki valitud EMi kõige kasulikumaks mängijaks ehk MVPks kahel korral – 2002. ja 2005. aastal. Ta on koondise läbi aegade resultatiivseim mängija, olles visanud 141 kohtumises 2912 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles