Infonet alistas raskes mängus Paide

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 28. vooru viimases kohtumises läksid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil vastamisi FC Infonet ja Paide Linnameeskond. Infonet alistas raskes kohtumises Paide 1:0 ja teenis väärtusliku punktilisa. Kohtumise ainsa värava lõi 60. minutil Sergei Tumasjan. 

POSTIMEHE TELEMÄNG

Infonet – Paide Linnameeskond

Laupäeval 12. septembril kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmuruväljakul

Infonet võitleb Sillamäega neljanda-viienda koha nimel ning eelmises voorus oli neil võimalik seda positsiooni kõvasti kindlustada, kuid Sillamäel saadud kaotus tähendab, et viimasele mänguderingile minnakse vastu võrdse punktisumma pealt. Neljas plats annaks Infonetile hooaja lõppedes klubi ajaloo parima tulemuse kõrgliigas ning lubaks suure tõenäosusega esmakordselt kaasa lüüa ka eurosarjas, teist hooaega järjest viiendaks jäämine tähendaks seega aga pettumust.

Medalist ei maksa Infonetil enam unistada, sest kolmandal kohal olevast Nõmme Kaljust jäädakse maha juba 11 punktiga. Paide vastu on lasnamäelastel aga tasuda auvõlg, sest juuni algul käis Linnameeskond Tallinnas ning lahkus kolme punktiga. 3:2 võidumängus oli Infonet suurema osa mänguajast jälitaja rollis ning just sellised libastumised polegi neil lubanud tänavu esikolmiku tempos püsida.

Paide jaoks oli juunikuine võit alles hooaja teine, kusjures esimene oli tulnud vaid nädalapäevad varem. Need kaks võitu märkisid pikalt tabeli viimasel real olnud meeskonna jaoks tõusu algust, sest tosinast mängust koguni kaheksas nopiti punkte ning saadi ühtlasi oma selle hooaja kõik viis võitu. Suve teises pooles on Paide mänguvedru aga jälle pisut maha käinud ja nii ollakse endiselt ohutsoonis – 20 punktiga kaheksandal kohal olles edestatakse Viljandi Tulevikku vaid kahe ja Pärnu Linnameeskonda nelja punktiga.

Infonet jätkab võitlust neljanda koha eest. FOTO: Jaanus Lensment
Infonet jätkab võitlust neljanda koha eest. FOTO: Jaanus Lensment Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Infonet on tänavu kõikides mängudes Paidega hädas olnud, sest esimeses omavahelises kohtumises suudeti võiduvärav lüüa alles viimasel minutil ning ka kuu aja eest peetud viimases mängus vormistati 2:0 paremus lõplikult lisaminutitel. Viimastel kuudel on siiski näidatud head hoogu, kuna eelmise vooru kaotus Sillamäele oli neile üheksa mängu jooksul esimene. Paide alistas küll augusti keskel silmapaistva 5:4 skooriga Nõmme Kalju, ent on seejärel kaotanud järjest kolm kohtumist.

Infoneti poolel ei saa kollaste kaartide tõttu kaasa teha kogenud keskkaitsja Andrei Kalimullin. Mängukeelust on küll vabanenud Nikolai Mašitšev, ent lisaks Kalimullini puudumisele on tervelt seitse Infoneti põhimeest mängukeelust ühe kaardi kaugusel ning arvestades, et kolme päeva pärast ootab ees ülioluline kohtumine peakonkurendi Sillamäega, peavad Infoneti mängijad Paide vastu tavapärasest veelgi targemalt tegutsema. Paidet ei saa duubli eest mängides teenitud punase kaardi ja sellega kaasnenud 1+2 karistuse tõttu jätkuvalt aidata ründaja Vjatšeslav Zahovaiko.

Kaks Infoneti meest käisid liigapausi ajal kaitsmas koondise au – poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev oli osaline Eesti A-koondise võidus Leedu üle, kuid jäi mängus Sloveeniaga kaartide tõttu eemale. Keskkaitsja Vladimir Avilov pidi aga koos ülejäänud Eesti noortekoondisega tunnistama koduplatsil nii Hispaania kui ka Horvaatia eakaaslaste paremust.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Vaheajal valmistusime viimaseks ringiks väga tõsiselt. See mäng on meie jaoks väga tähtis, nagu ka kõik ülejäänud! Igale vastasele püüame läheneda nii, et oleksime maksimaalselt valmis. Iga mängu eesmärgiks saab olema kolm punkti! Tegemist on raske vastasega, kuid oleme valmis ning kavatseme võidu nimel võidelda. Viimases aga aitavad meid ka fännid!»

Infoneti keskkaitsja Vladimir Avilov: «Laupäeval mängime Paidega kodus! Selle väikese pausi ajal on meeskond mänguks Paidega väga agaralt treeninud. Meeskonda alahinnata ei tohi! Mäng ei tule kerge, kuid oleme kohustatud võtma kodus 3 punkti! Meeskond peab olema 100% keskendunud! Ootame oma fännide toetust!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Viimane ring algab ja taganeda pole kuhugi, peame võtma igast mängust maksimumi. Infonet on näidanud, et nad on haavatavad. Peame tegema taktikaliselt korraliku mängu.»

Paide kaitsja Timo Lomp: «Vastaseks esiviisiku meeskond Infonet, keda oleme korra võitnud. See näitab, et oleme suutelised neid võitma ja korralikku peavalu valmistama. Tähtis on, et posid oleksid mentaalselt valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles