Suur finaal: Djokovic ja Federer selgitavad US Openi võitja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

US Openi tenniseturniiril lähevad meeste finaalis vastamisi maailma esiereket Novak Djokovic ning teine number Roger Federer.

Djokovic alistas poolfinaalis tiitlikaitsja Marin Cilici 6:0, 6:1, 6:2. Federer oli 6:4, 6:3, 6:1 üle aga Stanislas Wawrinkast.

34-aastane Federer asub nüüd finaalis jahtima enda karjääri 18. suure slämmi tiitlit. US Openi on ta karjääri jooksul võitnud viiel korral ning viimane tiitel pärineb aastast 2008. Suure slämmi turniiril võidutses ta viimati aga 2012. aastal, kui ta oli parim Wimbledonis.

28-aastane Djokovic jahib aga enda kümnendat suure slämmi tiitlit. US Openil on ta seni võidutsenud vaid korra, kui ta saavutas esikoha 2011. aastal. 2011. aasta on seni olnud ka Djokovici karjääri kõige edukam, kui ta võitis kolm suure slämmi tiitlit. Kui Djokovic võidutseb ka tänavusel US Openil, siis kordab ta enda 2011. aasta saavutust. Sel aastal on serblane olnud parim juba Austraalia lahtistel ja Wimbledonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles