Tagantjärele tarkus: Eesti mängis võimsas alagrupis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti (valges) alistas Sloveenia ja pääses EMil kaheksa parema sekka.
Läti (valges) alistas Sloveenia ja pääses EMil kaheksa parema sekka. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondis mängis EM-finaalturniiril väga tugevas alagrupis – nii võib ütelda vähemalt tagantjärele tarkusena. Eestlastega samasse seltskonda kuulunud Läti ja Tšehhi olid eile õhtuks jõudnud juba kaheksa veerandfinalisti hulka, südaööks sai selgeks, kas tippude hulka mahtus ka Leedu. Igatahes Gruusiaga peetud kaheksandikfinaali eel peeti leedulasi soosikuteks.    

Kuid milles ikkagi seisneb mitte just eriti võimsa lähiajaloota Tšehhi ja Läti edu saladus? Eesti koondise abitreeneri Alar Varraku arvates tugineb nende edu kõrgetasemelistele liidritele.

«Tšehhil on üks Euroopa parimaid mängujuhte Tomas Satoransky ja parimate hulka kuuluv pikk korvialune mees Jan Vesely. Kui sul on meeskonnas kasvõi üks, või veelgi parem, kaks tippmängijat, on lihtsam tegutseda,» leidis ta. Nende kahe mehe tasemes pole põhjust kahelda. Barcelonas palliv 23-aastane Satoransky on EMil kogunud keskmiselt 13,2 punkti ja 8,8 söötu. Fenerbache ridades palliv 25-aastane Vesely keskmised näitajad on 16,8 punkti ja 9 lauapalli. «Ülejäänud on täiesti tavalised mängijad – täpselt samal tasemel mängijad on ka meil olemas,» lisas Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles