Gruusia juhtis pikalt Leedu vastu, kuid teenis valusa kaotuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi Tsintsadze (palliga) kohtumises Leedu vastu
Georgi Tsintsadze (palliga) kohtumises Leedu vastu Foto: SCANPIX

Korvpalli EMil oli suurüllatusele lähedal Gruusia koondis, kes 16 parema hulgas näitas väga head mängu Leedu vastu. Lõpuks said grusiinid siiski kirja valusa 81:85 kaotuse.

Gruusia alustas suurepäraselt ning avaveerand võideti 20:17. Poolajapausile mindi grusiinide punktises eduseisus ning kõige napim oli nende edu ka pärast kolmanda veerandi lõppu. Otsustaval neljandikul pani Leedu oma võimu maksma ning võeti raske võit. Pinge püsis päris viimase hetkeni, kuna Gruusia poolelt tabasid lõpu eel kaugviskeid Jacob Pullen ja Duda Sanadze. Jonas Maciulise korvide toel sai võidu siiski Leedu.

Võitjate kindel liider oligi 34 punkti, kuus lauapalli ja kolm resultatiivset söötu andnud Maciulis. Gruusia poolelt säras aga Zaza Pachulia, kelle arvele jäi 23 punkti ja seitse lauapalli. Korraliku esituse tegid ka kunagised Tartu Rocki mängumehed Viktor Sanikidze ja Georgi Tsintsadze, kes viskasid vastavalt 14 ja 10 punkti. Sanikidze arvele jäi ka seitse lauapalli.

VEERANDFINAALID

15. september:

Prantsusmaa – Läti

Hispaania – Kreeka

16. september:

Serbia – Tšehhi

Itaalia – Leedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles