Kulbilohus selgusid Eesti meistrid rallikrossis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur (paremal)
Janno Ligur (paremal) Foto: Aivar Kaljusaar

Nädalavahetusel selgusid Elva lähistel Kulbilohus Eesti meistrid rallikrossis. Võistluspäev oli põnev, sest enne etapi lõpptulemuste selgumist olid meistritiitlid kõigis võitlusklassides veel lahtised.

Kõige konkurentsitihedamas klassis Super1600 oli hooaja viimasel etapil võidukas Siim Saluri, kes edastas finaalis Arvo Kaske. Kolmanda kohaga lõpetas esmakordselt Eesti meistrivõistlustel kaasa teinud lätlane Eijss Oss. Kasele tagas teine koht Super1600 klassis 2015. aasta Eesti meistritiitli. Saluri teenis kokkuvõttes pronksmedali.

Kõige tihedam oli konkurents enne viimast etappi klassis TouringCar, kus kaht kõrgemal kohal asuvat meest, Rommi Pukki ja Kalmer Vahti, lahutas vaid seitse punkti. Vaht näitas Kulbilohus taas väga head minekut, startides ka finaali esikohalt. Finišilipu langedes sai võidukarika hoopis Margo Soomets, Vaht oli teine ja Pukk kolmas. Pukile piisas kolmanda koha puntidest, et võtta sel aastal tagaveoliste klassis Eesti meistritiitel. Vaht vahetas eelmise aasta kulla tänavu hõbeda vastu, Soomets sai hooaja kokkuvõttes pronksi.

Klassis SuperCar ootas Kulbilohu raja äärde tulnud publikut üllatus – Janno Ligur,  Eesti tuntuim rallikrossisõitja, kes tavapäraselt sõidab esiveolisel masinal, oli sel korral nelikveolise Ford Fiesta roolis. Ligur tegi treeningringidest alates kiiret sõitu ja sõitis välja raja kiireima ringiaja. Ta oli 0,7 sekundit kiirem kui senine rajarekordi omanik, norrakas Andreas Bakkerud.

Senine sarja liider, hetkel esiveoliste masinate klassis Euroopa meistrivõistlustel esikohta hoidev lätlane Janis Baumanis pidigi hooaja viimasel etapil Liguri paremust tunnistama. Ligurile Kulbilohust esikoht, Oliver Oberg oli teine, Ricardo Bortkevitš kolmas. Sarja kokkuvõttes läks Eesti meistritiitel siiski lätlasele Baumanisele, teise koha sai tänavu selles võimsate masinate klassis Ricardo Bortkevitš ja kolmanda Andri Õun.

Junior1600 klassis võitis nii hooaja viimase etapi kui ka Eesti meistritiitli Mihkel Varul. Hõbemedali pälvis Georg Orr, kes pidi tehnika purunemise tõttu Kulbilohus katkestama. Etapi lõpetas teise kohaga Robert Reinsalu, kes tagas sellega endale sarjas pronksmedali. Kolmas oli soomlane Sami-Matti Trogen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles