Skandaal: suusakuningas Northug ei tohi MK-etappidel võistelda

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja ja 13-kordne maailmameister Petter Northug ei vastanud etteantud tähtajaks Norra Suusaliidule, kas ta allkirjastab nendega sarnase lepingu nagu eelmisel hooajal, mis sidus ta terveks hooajaks koondisega. Suusaliit teatas nüüd kodumaisele meediale, et jätkab hooajaks ettevalmistust nende sportlastega, kes on lepingu sõlminud ehk ilma Northugita.

See aga tähendab, et Northug ei saa algaval hooajal võistelda ei MK-sarjas ega Tour de Skil, vahendas Norra rahvusringhäälingut ERRi spordiportaal. «Meil on kahju, et Petter Northug ei soovi koondisest ja MK-sarjast osa võtta samadel tingimustel kui ülejäänud koondislased,» seisis Norra suusaliidu avalduses.

Northug on alates 2013. aastast olnud suusaliidust eraldiseisev, mil ta lõi suursponsori Coopi toel oma tiimi, aga sai varasema lepingu kohaselt siiski Norra koondist MK-sarjas esindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles