Kaljus tööd jätkav Terehhov: keegi kellegi peale vihane ei ole

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Terehhov.
Sergei Terehhov. Foto: Youtube/Nõmme Kalju

Nõmme Kalju jalgpallimeeskond teatas täna ametlikult, et senine peatreener Sergei Terehhov ametis ei jätka. Pressiteates märgiti, et Terehhov otsustas ametist ise taanduda. Ka Postimehele tunnistas ta, et tegemist oligi just tema otsusega.

«Eesti liigas pole me viis kohtumist järjest võidurõõmu tundnud. Arvasin, et minu taandumine on õige otsus ja aitab ehk meeskonnale uue tõuke anda. Viimase viie kohtumisega oleme teeninud vaid kaks punkti. Mul oli seega aeg peeglisse vaadata,» tõdes Terehhov.

Kalju jäi viimati 1:2 alla Premium liigas viimasel kohal olevale Pärnu Linnameeskonnale. Tolles kohtumises jättis Terehhov kohtumise alguses pingile koondislased Ats Purje, Ken Kallaste ja Joel Lindpere. Kalju endise juhendaja sõnul soovis ta selles mängus anda põhimeestele puhkust ja lootis, et ka tavapärased vahetusmehed on võimelised võidu koju tooma.

«Koondises mänginud mehed said enne seda kohtumist teha meiega koos ainult ühe mängueelse treeningu. Lootsin, et ka teiste meestega mängides oleme võimelised Pärnut võitma. Uskusin, et neil on rohkem tahtmist,» tõdes ta.

Terehhovi sõnul soovis ta läbi hooaja anda noorematele palluritele rohkem võimalusi, et seeläbi suurendada ka enda valikuvõimalusi. «Viimastes mängudes riskid ei õigustanud ennast. See on ju selge, et mängijate tase on erinev, kuid minu töö on asjad toimima panna,» sõnas ta ning märkis, et eelkõige jäi valikuvõimalustest puudu just kaitseliinis.

Kui peatreenerina endine Eesti koondislane Kaljus ei jätka, siis klubi juurde jääb ta siiski edasi. «Klubijuhid küsisid minu käest, kas soovin klubi juurde jääda. Minu soov oli jääda ja seega olen endiselt igapäevaselt olemas. Praegu minu täpne töökoht paigas ei ole,» sõnas Terehhov. «Peatreeneriks asumist ma absoluutselt ei kahetse. Natuke palju katsetasin, kuid arvan, et esimese aasta kohta sain hästi hakkama. Vaatamata võetud riskidele sain juhtkonna eesmärkidega üldjoontes hakkama: võitsime karika ja jõudsime eurosarjas teise ringi ning Eesti liigas oli seatud miinimumiks kolmas koht ja alla selle Kalju ei kuku ka. Siiski oleks praeguses olukorras mul raske meeskonda edasi viia.»

Terehhovi sõnul said nad klubi juhtkonnaga omavahel suud puhtaks rääkida ja mingit sõjakirvest õhku ei jäänud. «Olen selles tiimis ju aastaid olnud. Rääkisime omavahel rahulikult suud puhtaks. Mingit paksu verd meil omavahel pole ja keegi kellegi peale vihane ka ei ole,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles