Korvpalliliit alustab täna mahuka kooliprojektiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: KRIS SÜLD/Sakala

Eesti Korvpalliliit alustab täna suurprojektiga «100 kooli», mille raames külastatakse 2015. aasta sügisel enam kui saja üldhariduskooli algklassilapsi üle Eesti.

Projekti eesmärk on viia 100 või enamas Eesti koolis läbi näidis-korvpallitund, et kutsuda algklasside õpilasi sportima ning harrastama korvpalli. Samuti soovitakse koolitada üldhariduskoolide kehalise kasvatuse õpetajaid, kelle õpetusel puutuvad paljud lapsed esimest korda kokku korvpallimänguga ning soovitakse ka parandada koolide kehalise kasvatuse tundide varustuse vastavust vajadustele ja ajale.

Näidistunnis õpetatakse erinevaid korvpalliharjutusi, elemente ja tehnikat. Kohale on kutsutud ka meeste ja naiste meistriliiga klubide mängijad, kes harjutusi ette näitavad ning laste eeskujuna ühe lõbusa viskevõistluse teevad.

Igale kohale tulnud koolile antakse üle korvpallivarustus (särgid, pallid, õpikud, jm) ning lastele jagatakse teavet läheduses asuvate korvpalliklubide kohta, et pakkuda treeningvõimalusi. Kehalise kasvatuse õpetajad on läbinud esimese suurema koolituse.

«Kehalise kasvatuse õpetajate toetamist ja harimist ning koolide varustamist on kavas jätkata ka projekti-järgselt. Koolide külastamine täidab ka laste kaardistamise eesmärki. Mul pole mingit kahtlust, et kohal on meeletu hulk lapsi. Saab kindlasti põnev poolteist-kaks kuud olema. Korvpalliliidu kontoris mind sellal eriti ei näe,» tähendas projektijuht Harri Ausmaa.

«100 kooli» jõuab 15 maakonda, sh päris suure rõhuga ka Ida-Virumaale, mis suuresti on seni olnud Eesti korvpallis valgeks või vähemasti halliks laiguks. Ka on üleüldiselt rõhk sellel, et umbes 80 kooli oleks väljastpoolt Tallinnat või selle lähiümbrust.

Esimese nädala näidistundide ajakava:

T. 15.09 Tallinn

kell 8.15 32. Keskkool

kell 9.50 Südalinna Kool

kell 12.10 J.Westholmi Gümnaasium – I tund

kell 13.10 J.Westholmi Gümnaasium – II tund

K. 16.09 Saaremaa

kell 10.00 Saaremaa Ühisgümnaasium

kell 11.00 Kuressaare Gümnaasium – I tund

kell 12.00 Kuressaare Gümnaasium – II tund

kell 13.30 Lümanda Põhikool & Kihelkonna Kool

N. 17.09 Harjumaa

kell 8.30 Peetri Kool

kell 10.15 Aruküla Põhikool

kell 12.00 Vaida Põhikool

R. 18.09 Raplamaa

kell 9.10 Märjamaa Gümnaasium

kell 11.30 Kohila Gümnaasium

kell 13.00 Juuru Põhikool

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles