Nõmme Kalju fännid aitavad pimedatel jalgpallielamust saada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju fännid
Kalju fännid Foto: Tairo Lutter

15. septembril algusega kell 17.45 Hiiu staadionil toimuval Nõmme Kalju ja Tallinna Flora vahelisel jalgpallikohtumisel korraldab Kalju fännirühmitus Roosad Pantrid pimedatele ja vaegnägijatele esmakordselt Eestis jalgpallielamuse kogemise.

Igale nägemispuudega jalgpallihuvilisele jagatakse vastuvõtjakomplekt koos kõrvaklappidega, mille abil on läbi kogenud jalgpallikommentaator Ott Järvela kirjelduse võimalik saada ülevaade väljakul toimuvast.

Kui Eestis vähemalt ametlikult pole kordagi sellelaadset üritust korraldatud, siis suurtes vutiriikides on mõne klubi juures see suisa rutiiniks saanud. Ühe nägemispuudega inglise vutifänni sõnul ei ole tema elamus staadionil nägijatest kuidagi kehvem. «Ma jumaldan mängumelu, mida staadionil kogeda saan. Jälgin iga lööki läbi oma kõrvaklappide. See on suurepärane ja adrenaliinisüst, kus iga värav kaasa sama elamuse, mis teistel poolehoidjatel.”

Ja atmosfääri peaks vähemalt Eesti mõistes jaguma küll, sest lisaks põhimõttelisele vastasseisule väljakul, peavad laululahingut ka kaks Maarjamaa häälekaimat fännirühmitust Roosad Pantrid ning Viies sektor.

Staadioni piletiväravad avatakse kell 17.00. Mängul on avatud Ristikheina Kohvik ning lastele lasteala, kus on võimalik hullata batuutidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles