Möödub kaheksa aastat rallilegendi traagilisest surmast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoralli maailmameister Colin McRae.
Autoralli maailmameister Colin McRae. Foto: EPA Photo / AFP

2007. aasta 15. septembril läks 39-aastane rallilegend Colin McRae sõitma oma isikliku helikopteriga ning võttis kaasa ka viieaastase poja Johnny, perekonnasõbra Greame Duncani ja Johnny kuueaastase sõbra Ben Porcelli. Üsna McRae kodu lähedal kukkus kopter alla ning plahvatas. Kõik pardal olnud inimesed hukkusid.

Hilisem uurimine selgitas välja, et helikopteril ühtegi tehnilist riket ei leitud, kuigi McRae oli jätnud 2006. aasta märtsis tegemata kohustusliku tehnilise ülevaatluse. Lisaks olid tema juhiload aegunud juba 2005. aastal. Siiski ei pannud uurimine kathluse alla McRae kompetentsi kopterijuhina.

Colin McRae rallikarjääri tipphetkeks oli 1995. aastal saavutatud maailmameistritiitel. Kolmel korral lõpetas ta MM-sarja ka teisel kohal. Oma parimad sõidud tegi McRae Subaru meeskonnas, kuid hiljem sõitis ta aastaid ka Fordi ridades. Karjääri viimastel aastatel kihutas McRae veel Citroeni ja Škodaga.  

Kokku võitis McRae 25 rallit ning jõudis 42 korda poodiumile. Tema WRC-karjäär algas 1987. aastal ning veel enne 2007. aasta õnnetust oli McRae oma sõnul piisavalt heas vormis, et tipptasemel jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles