Kaitseväelane Lepistu: Flora mentaliteet on muutunud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brent Lepistu (keskel)
Brent Lepistu (keskel) Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel 2:0 Nõmme Kaljust jagu saanud ja tabelijuhina jätkava FC Flora eest sai tänavu esimese täismängu kirja poolkaitsja Brent Lepistu, kes viibib jätkuvalt kaitseväeteenistuses, kuid saab nüüd meeskonna treeningutel osaleda.

«Hetkel olen kolm nädalat regulaarselt trenni teinud. Sain Võrust Tallinnasse üle tulla ja loodetavasti õnnestub nüüd igal hommikul trennis käia. Kui mängudel vaja, olen alati olemas, seega jalgpalli mõttes olen loodetavasti jäädavalt tagasi,» lausus seni Kuperjanovi jalaväepataljonis viibinud Lepistu, kellel on jäänud 11 kuust teenida veel kolm.

Ehkki Lepistu pääses tänavu meistriliigas esmakordselt 45 minutiks väljakule alles laupäevases mängus Sillamäe vastu, tundis ta end täna platsil hästi. «Eks lõpus oli ikka raske nagu kõigil, aga ma arvan, et meie meeskonnas on mentaliteet nii palju muutunud, et iga mees suudab endast kõige viimasemagi välja pigistada. Sa ei mõtle selle peale, kas sul on väsimus, sa mõtled vaid, kuidas see mäng võita,» sõnas ta.

Kaitseväeteenistuse kõrvalt tippjalgpalli mängimine pole tema sõnul mingi probleem. «Olen viimase kaheksa kuu jooksul nii palju raskusi oma elus näinud, et mis siin rasket on? Kui sa naudid seda mängu ja saad 90 minutit tippjalgpalli mängida, siis pole mõtet üle pabistada. Mul oli hea meel selle üle, et Flora on alati harjunud palli hoidma ja seda kõigutama, aga täna treenerid tegid hea valiku. Vaatasime, et Kalju vastu on võidetud mänge nii, kui on pigem passiivsem pool oldud ja kiirrünnakte peale mängitud, valisime selle taktika ja tulemus on teie ees – 2:0,» sõnas Lepistu.

Võit hoiab Florat seitse vooru enne hooaja lõppu jätkuvalt tabelitipus, ehkki edu Levadia ees on vaid üks punkt. «Tiitli peale on vara veel võelda, aga oleme näidanud, et oleme see meeskond, kes peab tiitlikonkurentsis olema. Miks mitte?» arvas Lepistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles