Lindpere: liiga lihtsalt lüüakse meile väravaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (esiplaanil).
Joel Lindpere (esiplaanil). Foto: Marko Saarm

Nõmme Kalju kogenud poolkaitsja Joel Lindpere lausus pärast 0:2 kaotust FC Florale, mis kustutas Kalju viimasedki tiitlilootused, et hea tulemus jäi kaitseliini individuaalsete eksimuste taha.

«Florale palju õnne võidu puhul, aga kuni esimese väravani pealtvaatajad nägid, et me kontrollime, ründame, loome võimalusi... Aga need lihtsad väravad, mis meile lüüakse – seal ei ole enam vahet, kas lööb Pärnu, Paide Flora või ükskõik kes. Liiga lihtsalt tulevad need väravad! Seal on vaja oma korrektuurid teha ja seda oleks pidanud varem tegema, et neid vigu ette näha,» sõnas Lindpere.

«Ka viimases mängus Floraga määrati meile oma lollusest penalti, kuigi meil oli tegelikult pall. Kõik on korras, naudid koduväljakul mängu, Flora istub tagapool... Mul on jalad verised, lõhki, aga samamoodi võin ise teha kollase. Võitlus käib! Viimase viie-kuue mänguga on meil meeletult väravaid sisse lastud. Eks see on otsene signaal kaitseliinile, me üritame, loome momente, aga kui sa tahad meistriks tulla, siis 12-13 väravat viie mänguga lasta on natukene palju,» lisas ta.

Fredo Getulio Aurelio. FOTO:
Fredo Getulio Aurelio. FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

Pärast reedest kaotust Pärnu Linnameeskonnale lahkus senine peatreener Sergei Terehhov ametist ning ohjad võttis üle Kalju mängijatele tuttav Fredo Getulio Aurelio. «Selliseid asju on mul juhtunud ka päevapealt, enne mänge, pärast mänge... Iga mängija peab aru saama, et tema teeb oma tööd edasi. Meil on seitse mängu jäänud, see tehti ära ja see on klubi otsus,» ei näinud Lindpere uue juhendajaga harjumises probleemi.

Suuri muutusi poolkaitsja aga Getuliolt ei oota. «Pigem on tema roll praegu meeskonda motiveerida ja koos hoida, et me ei laseks lõppu täiesti käest ära. Meil on veel rasked mängud tulemas ja nagu näha, siis kõik meeskonnad võivad veel komistada. Never say never, aga meie asi on lihtsalt hea tujuga see hoaeg ära lõpetada. Me ei mänginud halvasti, kiitus mängijatele, aga lapsikud vead maksavad meile nii palju kätte. Peame seetõttu nii palju oma mängu muutma, seda avama ja energiat kulutama, et mängu tagasi tulla,» nentis Lindpere.

Brasiillasest värske peatreener ise oli Lindpere jutuga nõus. «Mängisime hästi, võimalusi oli palju, aga Flora sai kaks vasturünnakut, tegime individuaalseid vigu ja peame nüüd neile õnne soovima. Mul oli vaid kaks päeva, millega ei saa palju muudatusi teha, kuid sammhaaval hakkame nüüd ehk uuendusi tegema. Kolmas koht? Selle võtame kindlasti,» teatas Getulio veendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles