Vassiljev: Eesti liiga tase on palju kehvem kui 10-15 aastat tagasi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (nr. 14).
Konstantin Vassiljev (nr. 14). Foto: SCANPIX

Poolas Bialystoki Jagiellonias klubijalgpalli mängiv Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev avaldas arvamust, et Eesti liiga tase võib tänavu olla tugevam kui paari aasta eest, kuid võrreldes 10-15 aasta taguse ajaga on tase oluliselt kehvem.

Vassiljev rääkis Postimehele, et tema arvates peaksid noored endiselt püüdlema piiritaguste liigade poole. Kui seal põrutakse ja langetakse pingile, siis ei tohiks mängijad kohe tagasi Eestisse tulla, kuna see oleks kergema vastupanu teed minek.

«Praegu räägitakse, et pigem mängida Eesti meistriliigas, kui istuda kusagil välismaal pingil – mina sellise vaatega ei nõustu, ma ei usu sellesse,» arutles Vassiljev. «Kui inimene tahab areneda, siis mingil hetkel peab ennast sundima ja läbi seina murdma. Mitte keegi mitte kuskil ei too meile taldrikul  torti.»

Eesti meistriliiga suurimaks nõrkuseks peab Vassiljev kogenud mängijate vähesust. Tema sõnul pole noortel piisavalt eeskujusid, kelle pealt õppida. «Eesti liiga on viimastel aastatel palju nooremaks muutunud. Mängijatel pole kõrval mehi, kelle pealt õppida. Veel 10-15 aastat tagasi mängisid meistriliigas sellised mehed nagu Martin Reim, Andrei Borissov, Konstantin Nahk jne. Nahk oli üks viimaseid, kes vanast põlvkonnast veel Eestis mängis,» jätkas Vassiljev. Ta meenutas, et tol ajal pidi noor mängumees väljakule pääsemiseks varumeeste pingile puksima vanameistreid, kuid hetkel käib meistriliigas mänguaja teenimine lihtsamalt.

«Ma olen kindel, et selliste meeste (Reim, Borissov, Nahk – toim) ajal oli Eesti liiga palju tugevam kui praegu. Kõik tulemusi näidanud meeskonnad on aja jooksul tõestanud, et vanadest ja kogenud mängijatest sõltub tulemus rohkem kui noortest. Otsustavatel hetkedel toovad ikka vanad rebased kastaneid tulest välja.»

31-aastane poolkaitsja jätkas: «Tuleb hetk, kus noored peavad selle asja lihtsalt enda peale võtma. Selleks peab muidugi õige baas all olema. Mina mängin praegu Eesti koondises, sest ükski noor ei ole tulnud ja mu kohta endale võtnud.»

Vassiljev mängis Eesti meistriliigas aastatel 2003-2007, kui esindas Levadia värve. Hiljem on ta mänginud Sloveenia klubides Lendava Nafta ja Koper, Venemaa meeskonnas Permi Amkar ning Poola klubides Gliwice Piast ja Bialystoki Jagiellonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles