Euroopa valitsejate suur lahing

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania liidrid Pau Gasol (vasakul) ja Rudy Fernandez on vigastuste kiuste koondise taas kõrgesse mängu vedanud.
Hispaania liidrid Pau Gasol (vasakul) ja Rudy Fernandez on vigastuste kiuste koondise taas kõrgesse mängu vedanud. Foto: AFP/SCANPIX

Kui seni on korvpalli EMi kohamängud olnud mõne erandiga (eriti Leedu - Itaalia) üsna verevaesed, siis tänane poolfinaal Hispaania ja Prantsusmaa vahel peaks emotsiooni ja pinget kõvasti pakkuma. Mõlemale osapoolele on kohtumine eriline ja erutust ei soovi varjata keegi.

Kunagine Euroopa valitseja Hispaania on viimastel aastatel positsioone käest andnud ja kahel viimasel suurturniiril on komistuskiviks olnud just Prantsusmaa. Eelkõige ihuvad nad kättemaksu 2014. aastal koduse EMi veerandfinaalis saadud kaotuse eest. Täiskoosseisus Hispaania vaatas toona juba ette finaalile USAga, aga suurepärast kaitset näidanud prantslased suutsid hoolimata liidri Tony Parkeri puudumisest hispaanlaste lootused purustada.

Nüüd on olukord vastupidine – Hispaanial on rohkelt mängijaid puudu ja Prantsusmaa tunneb kohustust kodupubliku silme all kogu turniir ära võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles