Ametlik: Renault tegi vormel-1 sarjas tähtsa otsuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: SCANPIX

Renault' autotootja juhatuse esimees Carlos Ghosn teatas, et nad lõpetavad vormel-1 sarja autodele mootorite tootmise.

BBC vahendas Ghosni sõnu, mille järgi Renault' plaanib mootorite tootmise ära lõpetada nii kiirelt kui võimalik. «Oleme juba vormel-1 sarja ametivõime teavitanud ja öelnud neile nii: «Ärge enam meie kui mootoritootjate peale lootke, sellega on nüüd kõik,»» teatas Ghosn.

Kuigi Renault' on lepingu järgi 2016. aastani kohustatud varustama Red Bulli meeskonda mootoritega, siis Ghosn vihjas, et see koostöö võib lõppeda juba selle aastaga. Red Bull otsis juba abi Mercedese käest, et nende mootoritega edasi minna, kuid sarja valitsev meeskond keeldus koostööst ning nii on Red Bull praegu lootmas koostööle Ferrariga.

Kuigi Renault loobub mootorite tootmisest, ei pruugi nad otsemaid F1 sarjast lahkuda, sest kuulujuttude kohaselt soovivad nad ära osta rahalistesse raskustesse sattunud Lotuse meeskonna. «Me kas lahkume sarjast või loome oma tiimi,» andis Ghosn mõista, et lõplikku otsust veel langetatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles