Laskesuusavanaisa Björndaleni ettevalmistus läks haiguse tõttu metsa

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen.
Ole Einar Björndalen. Foto: SCANPIX

Läbi aegade parim laskesuusataja Ole Einar Björndalen üritab algaval hooajal veelgi oma hiiglaslikku medaliarvet kasvatada, aga suure tõenäosusega temast enne jaanuari tippkonkurentsis asja pole.

Norra rahvusringhäälingu teatel on põhjuseks asjaolu, et Björndalen nakatus suve alguses hingamisteede viirusesse, mis röövis temalt terve juunikuu ja juuli alguse. Korralikumalt on ta treenida saanud alles viimasel ajal, aga Norra laskesuusakoondise peatreener Egil Gjellandi sõnul on legendi seis kardetust parem.

«Ideaalis saavutab ta normaalse vormi kuu aega hiljem kui algselt plaanitud, võib-olla ka hiljem. Aga ta on kogenud sportlane, kes teab, mida teeb. Arvestades seda, et ta on normaalselt harjutanud vaid juuli teises pooles ja augustis, ei saa ta seisundile midagi ette heita,» ütles Gjelland 41-aastase Björndaleni kohta.

Björndaleni konsultant Roger Grubben lisas, et vanameistril pole kunagi varem nii rasket suve olnud ja järgnevad kuud saavad olema üliolulised. 2016. aasta MM peetakse märtsi alguses just norralaste pühapaigas Holmenkollenis. Seni on Björndalen MMidelt võitnud 40 medalit, millest 19 on kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles