Skandaalne Blatter tegi karmi otsuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter (paremal) ja Jerome Valcke.
Sepp Blatter (paremal) ja Jerome Valcke. Foto: SCANPIX

Skandaalidese mässitud rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter otsustas peatada oma parema käe ehk peasekretäri Jerome Valcke ametivolitused, teatas BBC. FIFA avalduses põhjendatakse tegu peasekretäri tabanud korruptsioonisüüdistustega.

Briti ajalehes Guardian ilmunud artiklis seostatakse 54-aastast prantslast Valcket skeemiga, kus jalgpalli MMi pileteid müüdi edasi kallimalt kui algne turuhind ette nägi. Valcke on kõiki süüdistusi eitanud.

Blatter lubas kevadel puhkenud FIFA laiaulatusliku korruptsiooniskandaali tagajärjel ka ise tagasi astuda, aga ilmselt juhtub see alles järgmisel aastal.

FIFA hierarhias teisel kohal olev Valcke lootis veel kuu aega tagasi saada Blatteri järglaseks, aga nüüd asub tema tegevust uurima hoopis alaliidu eetikakomitee. BBC andmetel küsis Blatter enne Valcke volituste peatamist nõu ka UEFA presidendilt Michel Platinilt ja teistelt tähtsatelt jalgpallitegelastelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles