Suri teenekas auto- ja motosporditegelane Toivo Kaldmäe

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

15. septembril lahkus meie seast 62. eluaastal endine automotosportlane ja Lõuna-Eesti rallide korraldaja Toivo Kaldmäe.

1977. aastal asus Kaldmäe tööle Põlva Tehnikaspordi ülemana ja alustas võistlemist autorallis. Aasta hiljem hakkati tema initsiatiivil Põlvamaal korraldama Lõuna-Eesti autorallisid. 1979. aastal võitis ta koos kaardilugeja Rein Sillastega Eesti NSV autoralli meistrivõistlustel 4. klassis ehk spetsiaalautode klassis pronksmedali, vahendab Autosport.ee.

Motospordiga tegi Toivo tutvust 1969. aastal ALMAVÜ ja «Kalevi» Noorte Motokoolis, juhendajaks oli selle kooli looja Rein Reindov. Esmalt võistles ta motokrossiradadel, hiljem sai eriti südamelähedaseks mitmepäevasõit.

Toivo oli aktiivne auto-motospordi kohtunik, pälvides 1980. aastal vabariikliku kategooria ja üheksa aastat hiljem üleliidulise kategooria kutsetunnistuse, olles paljude rallide direktor või peakohtunik.

Toivo on kuulunud ka Eesti Autospordi Liidu juhatusse, oli kauaaegne Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni enduurokomisjoni liige ja kuulus auto-motorrattaspordi kohtunike kogu nõukogusse. Aastaid oli Toivo Kaldmäe Rahvusvahelise motoliidu FIM komissar ehk rahvusvahelise žürii liige nii meie vabariigis toimunud võistlustel kui ka MM-areenil, seda enduuros ja motokrossis.

Eesti Autospordi Liit avaldab sügavat kaastunnet Toivo lesele, tütrele ja pojale nende peredega, lähedastele ja tuttavatele.

Toivo Kaldmäe ärasaatmine on 22. skp. kell 12 Tartu krematooriumi suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles