Leedu peatreener finaali pääsemisest: ma ei tea, mis nüüd meie kohta välja mõeldakse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu korvpallikoondise peatreener Jonas Kazlauskas.
Leedu korvpallikoondise peatreener Jonas Kazlauskas. Foto: SCANPIX

Leedu korvpallikoondis on viimastel aastatel olnud suurturniiridel heas hoos ja teist EMi järjest jõuti välja finaali. Kui kaks aastat tagasi jäädi finaalis 66:80 alla Prantsusmaale, siis sel korral mängitakse esimese koha peale Hispaaniaga. Ka eelmisel aastal näidati head mängu, kui MMil saavutati neljas koht.

«2013. aasta EMi eel räägiti, et meil on hea meeskond, kuid meil pole suurepäraseid mängijaid. 2014. aastal MMil poolfinaali jõudmise järel räägiti, et me ei kohtunudki enne poolfinaali ühegi tugeva vastasega. Ma ei tea, mis nüüd välja mõeldakse,» rääkis leedulaste peatreener Jonas Kazlauskas pärast poolfinaalis Serbia alistamist Fibaeuropele.

Tänu võidule teenis Leedu endale ühtlasi pääsme ka järgmisel aastal peetavatele Rio de Janeiro olümpiamängudele. «Nüüd tahame näidata, et meie finaali pääsemine ei olnud juhus,» lisas omalt poolt eile 13 punkti visanud Mindaugas Kuzminskas.

«Oleme suutnud näidata, et Leedu korvpall suudab suuri tegusid teha ka juhul, kui mõned meie tippmängijad on puudu. Sel turniiril ei saa meid aidata (Linas) Kleiza, (Donatas) Motiejunas ja (Martynas) Pocius ja finaali jõudmine näitab Leedu korvpalli tugevust,» lisas Kuzminskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles