Aron kindlustas kahe esikohaga eelviimasel etapil Itaalia F4 meistritiitli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron tiitlivõitu tähistamas.
Ralf Aron tiitlivõitu tähistamas. Foto: Italian F4

Imola ringrajal sõidetud Itaalia vormel-4 meistrivõistluste eelviimasel etapil võitis Ralf Aron kolmest sõidust kaks ja kindlustas enne viimast etappi sarja meistritiitli.

Juba kvalifikatsioonis näitas Ralf Aron head kiirust ning saavutas parima stardikoha esimeseks ja kolmandaks sõiduks. Avasõidu start õnnestus, Aron haaras liidrikoha ja kasvatas iga ringiga edumaad. Finišis edestas ta teise koha saavutanud tiimikaaslast Guan Yi Zhoud enam kui viie sekundiga.

«Juba vabatreeningutel leidsime hea kiiruse ja kvalifikatsioon õnnestus väga hästi,» kommenteeris Aron. «Esimene sõit läks igati plaanipäraselt ja võitsin kindlalt.»

Teises sõidus alustati võistlust kümne parema osas esimese sõidu tulemuste pööratud järjestuses ja seega startis eestlane kümnendalt kohalt. Juba esimese ringiga õnnestus tal mööduda mitmest sõitjast ja tõusta kuuendaks. Seejärel toimunud avarii tõttu sõitis rajale ohutusauto, mis püsis seal kuni viimase ringi alguseni. Üheringilisel spurdil finišini tõusis Aron veel kahe koha võrra ja finišeeris neljandana.

«Teine sõit läks samuti hästi, sest startisin kümnendalt kohal ja lõpetasin neljandana,» tõdes ta. «Tegelikult saime ainult kaks ringi sõita ja ülejäänud aja oli rajal ohutusauto, sest avarii teinud sõitja vigastas veidi selga ja teda püüti ettevaatlikult autost kätte saada.»

Viimases sõidus Imola rajal tarvitses eestlasel meistritiitli kindlustamiseks vaid finišeerida tiimikaaslasest eespool ja sellega sai ta edukalt hakkama. Enamgi veel - võistlus kujunes esimese sõidu korduseks, sest parimalt kohalt alustanud Aron kasvatas vahet lähimate rivaalidega iga ringiga ja võitis kindlalt.

«Kolmandas sõidus sujus samuti kõik hästi ja üritasin sõita kindla peale, et vajalikud punktid kirja saada,» kommenteeris Aron. «Meistritiitli võitmine oli hooaja algusest peale eesmärgiks ja nüüd sai see täidetud. Tunne on igatahes fantastiline. Tahaks kindlasti tänada Prema Powerteam võistkonda, kes tegid suurepärast tööd. Suur tänu ka kõigile toetajatele Eestis, mind aidanud Marko Asmerile ning samuti Gustav Adolfi Gümnaasiumile ja selle õpetajatele, kes mind on aidanud.»

Seni kuuel etapil toimunud 18st võistlussõidust on Aron võitnud 8. Nüüd sõitmata veel viimane etapp Misano ringrajal ja see toimub kahe nädala pärast.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles