Korralagedus Singapuri vormelietapil: turist käis boksiteelt tasuta õlut nõudmas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks võidukale Sebastian Vettelile (pildil) ja Ferrari võistkonnale sattus Singapuris boksiteele ja rajale ka neid, kellel sinna vähimatki asja polnud.
Lisaks võidukale Sebastian Vettelile (pildil) ja Ferrari võistkonnale sattus Singapuris boksiteele ja rajale ka neid, kellel sinna vähimatki asja polnud. Foto: SCANPIX

Eile peetud Singapuri vormel-1 etapil tuli sõidu ajal rajale kutsuda turvaauto, sest 37. ringil sattus rajale jalutama üks pealtvaataja. Sellega korralagedus aga ei piirdunud.

Esmalt risti üle ühe sirge jalutanud ning seejärel piki rada teed jätkanud kodanikku märkas esimesena sõidu liider Sebastian Vettel ja teavitas sellest raadio teel Ferrari meeskonda. Sellegipoolest ei suutnud turvatöötajad meest rajalt minema toimetada, enne kui ta ise tagasi teisele poole turvapiiret ronis. Rahvusvaheline Autoliit (FIA) teatas pärast sõitu, et 27-aastane mees võeti Singapuri politsei kinnitusel vahi alla.

Vormeliajakirjanik Chris Medland kirjutas aga Twitteris, et tegu polnud ainsa inimesega, kes pääses segamatult kohta, kuhu tal vähimatki asja polnud, vahendab MTV Sport. «Kui rajale tungijatest rääkida, siis pärast sõitu uitas boksiteel ringi purjus britt, kes uuris, kust tasuta õlut saab. Ütles, et turvameeste töö on kohutav. No ilmselgelt,» ironiseeris Medland.

Rajal jalutanud mehe näol on tänavu tegu juba teise korraga, kui pealtvaataja sellise trikiga hakkama saab, sest ka aprillikuise Hiina etapi vabatreeningu ajal jooksis publikust üks mees üle raja. 2003. aastal tormas keset sõitu Silverstone'is rajale kilti kandnud protesteerija ning kolm aastat varem kippus Saksamaa etapi ajal kihutavate vormelite vahele jalutama endine Mercedese töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles