Video: Messi tõestas jälle, et temagi on inimene

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi on löönud viimasest tosinast penaltist sisse vaid pooled.
Lionel Messi on löönud viimasest tosinast penaltist sisse vaid pooled. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpallimeeskonna täht Lionel Messi vedas eile õhtul kahe väravaga koduklubi kindla võiduni, kuid tõestas jälle, et temagi on inimene ning jalgpalliplatsil leidub vähemalt üks asi, mida ta kõige paremini teha ei oska.

Messi lõi Barcelona 4:1 võidumängus Levante üle kaks väravat ja andis veel ühele tabamusele söödu, kuid eksis taas penaltipunktilt, saates palli üle värava. Seejuures oli argentiinlane 61. minutil ühe penalti realiseerinud, kuid ei suutnud 75. minutil tegu korrata.

See tähendab, et Messi penaltistatistika ei ole niisuguse tippmängija kohta jätkuvalt suurem asi. Viimasest tosinast penaltist on argentiinlane jätnud sisse löömata koguni pooled ning kõnekas on ka see, et statistikute andmetel pole viimase kümne hooaja jooksul La Ligas ühelgi teisel mängijal kirjas nii palju eksimusi. Kogu karjääri jooksul on Messi saanud penaltit lüüa 81 korda ja eksinud 17 korral, mis teeb tema õnnestumisprotsendiks üsna kesise 79%.

Kui eilne eksimus ei läinud Messile ja Argentinale kokkuvõttes suurt midagi maksma, siis varem on juhtunud sedagi. Nii jääb Messi kuulsaim penaltieksimus 2012. aastasse, kui ta ei suutnud Meistrite liiga poolfinaalis Chelsea vastu 11 meetri karistuslööki realiseerida ja finaali pääses Chelsea, kes võitis ka lõpuks karika.

4:1 võit Levante üle tähendab, et Barcelona jätkab nelja vooru järel ainsa meeskonnana täisedu ehk 12 punktiga tabeli tipus. Madridi Realil, Villarrealil ja Celta Vigol on kirjas 10 punkti. Villarreal alistas eile kodus 3:1 Athletic Bilbao, kuidagi ei saa aga mängu käima eelmise hooaja viies meeskond Sevilla. Eile kaotati koduväljakul 1:2 Celta Vigole ning nelja vooru järel ollakse kahe punktiga liigatabelis suisa viimasel 20. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles