Mercedes avalikustas Hamiltoni katkestamise põhjuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton oli sunnitud Singapuri etapi tehnilise vea tõttu katkestama.
Lewis Hamilton oli sunnitud Singapuri etapi tehnilise vea tõttu katkestama. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldliider Lewis Hamilton oli sunnitud eilse Singapuri etapi pooleli jätma, kuna tema autost kadus ootamatult jõud. Mercedese tiimi juht Toto Wolff selgitas portaalile F1.com, et põhjus oli lihtne, samas ootamatu.

«Üks pisidetail, üks klamber purunes ning see põhjustaski katkestamise. Klambri purunemise tagajärjel tekkis leke, turbo rõhk langes ja võimsus kadus. Väike osa, aga tõsine tagajärg! Samas oleme me nüüd välja selgitanud, mis juhtus, ja see on hea uudis, sest nagu näha, ei olnud toimunul jõuallika tööga mingit põhimõttelisemat seost,» selgitas Wolff. «Tegemist oli täiesti ootamatu tehnilise veaga, sest oleme seda detaili kaua kasutanud.»

Hamiltoni edu sarja üldtabelis kahanes eile neljandana lõpetanud tiimikaaslase Nico Rosbergi ees 41 punktile. Singapuri etapi võitnud Sebastian Vettel Ferraril jääb Hamiltonist maha 49 punktiga. Järgmine etapp toimub juba eesoleval nädalavahetusel Jaapanis Suzuka ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles