Fosti sai Hollandi tippjooksul kõrge 13. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti koos keenialase Wilson Kipsangiga.
Roman Fosti koos keenialase Wilson Kipsangiga. Foto: Erakogu

Roman Fosti osales 20. septembril maailmaklassi kuuluva ameeriklase Galen Ruppi asemel Hollandi kõige suuremal ja kõrgetasemelisel jooksuüritusel Dam Tot Damloop, kus saavutas 10 miili ehk 16,09 kilomeetri pikkusel distantsil 13. koha ajaga 49.51, vahendab Jooksuportaal.ee.

«Kui tavaliselt enne jooksu on mul ärevus sees, siis seekord puudus. Alustasin julgelt, kuid mingil hetkel tuli reaalsus ette, see tähendab, et üle oma pulsi ikka ei jookse,» vahendas Fosti muljeid. 13. kohal üle lõpujoone jõudnud Fosti pidi tänu heale saavutusele minema dopingukontrolli, kus veetis paar tundi.

Seal olles sai Fosti ürituse kohta teada, et 31 aastat tagasi alustas jooksu 4000 osavõtjat. Praeguseks on osalejate arv kasvanud kõikidel distantsidel kokku ligi 80 000-le. «Siin osalesid inimesed, kes ei tegele igal nädalal jooksmisega, kuid tulid suurimale jooksupeole välja ja seda tõeliselt nautisid, mida ma eales pole näinud. Tänavad tundusid samas olukorras kui Tallinna lauluväljakul toimunud üritusel,» meenutas Fosti.

10 miili jooksu tulemused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles