Kontaveit võitis noort konkurenti ja jõudis Hiinas põhitabelisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 98.) alistas Hiinas toimuva WTA turniiri kvalifikatsiooni teises ringis 17-aastase hiinlanna Shilin Xu (WTA 424.).

Ligemale tund ja veerand kestnud kohtumise lõppnumbrid olid 6:4, 6:4 Kontaveidi kasuks. Seejuures koliti matš vahepeal vihma tõttu välisväljakutelt üle katuse alla. Turniiri põhitabelis on parima asetusega maailma teine reket Simona Halep, teine asetus on WTA tabelis 17. kohal oleval Andrea Petkovicil.

Kontaveidi esimene vastane põhiturniiril on Hiina Vabariigi tennisist Su-Wei Hsieh, kes on maailma edetabelis 112. kohal, ent 2013. aasta veebruaris on ta olnud ka tabelis nii kõrgel kui 23. real. Omavahel pole Hsieh ja Kontaveit varem kohtunud, kuid huvitava kokkusattumusena on Hsiehi treener austraallane Paul McNamee, kes juhendas veel hiljuti ka Kontaveiti. Kohtumise võitja läheb kokku maailma edetabelis 100. kohal oleva serblanna Aleksandra Krunici või kaheksanda asetusega hiinlanna Saisai Zhengiga (WTA 66.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles