Kardispordi meistrivõistluste viimane etapp sõideti Aravete kardirajal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mini 60 klassis võitlesid viimasel etapil tiitli nimel Paul Aron ja Rimmo Kadapik.
Mini 60 klassis võitlesid viimasel etapil tiitli nimel Paul Aron ja Rimmo Kadapik. Foto: Tõnis Krikk

Eesti kardispordi meistrivõistluste viimane, kaheksas etapp sõideti nädalavahetusel Aravete kardirajal, kus selgusid meistrid kuues võistlusklassis. Ühtlasi oli tegemist ka Eesti koolispordi meistrivõistlustega.

Kõige kiiremas KZ2-klassis oli viimasel etapil kaarte segamas Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing), kes oli varasemalt juba kindlustanud Max-klassi tiitli. Piirimägi pidi ajasõidus tunnistama valitseva meistri Antti Rammo (Vihur Team) nappi paremust, kes suutis teda edestada 0,040 sekundiga, kolmanda aja sõitnud Mario Vendla (TARK Racing) kaotas 0,075 sekundit.

Eelfinaalis rollid vahetusid: 1,561 sekundilise eduga Rammo ees võttis võidu Piirimägi, kolmandaks tulnud Vendla jäi maha 7,800 sekundiga. Finaalis suutis Piirimägi teha hea stardi ning hoida liidrikohta kuni võistluse lõpuni. 20-ringilises finaalis tuli teiseks Rammo, kes kurtis viimastel ringidel kaduma hakanud rehvipidamise üle, kolmas oli Vendla.

Kokkuvõttes suutis KZ2-klassi meistritiitlit kaitsta Rammo, kes kogus 168 punkti. Teiseks tuli 143 punktiga sel hooajal ühel etapil võidurõõmu maitsta saanud Karl Johann Rass (TARK Racing) ja kolmandaks Mario Vendla 130 punktiga, kes sel aastal ühelgi etapil poodiumi kõrgeimale astmele ei pääsenudki.

Max-klassis võitis eelfinaali Raiko Annask (AGS Racing), kellele järgnesid Mark Villem Moor (AIX Racing) ja viimaseks etapiks võimsamat karti proovima tulnud Junior-klassi meister Mauris Põldma (AGS Racing). Finaalis sai Annask hea stardi ning suutis hoida liidrikohta, ent hästi alustas ka Paul August Lääne (Talvar Racing), kes suutis neljandalt kohalt tõusta teiseks. Lääne tuli Annaskile ring-ringilt lähemale ning suutis ka konkurendist mööduda ja võtta etapivõidu. Annask jäi Läänest maha 0,294 sekundiga. Kolmandanda lõpetas Mauris Põldma, suutes edukalt viimastel ringidel tõrjuda võistluse alguses ebaõnnestunud, ent seejärel südikat sõitu teinud Mark Villem Moori rünnakuid. 

Eesti meistritiitli võitis Max-klassis 261 punktiga Sten Dorian Piirimägi, teiseks tuli 227 punktiga Paul August Lääne ja kolmandaks 184 punktiga Mark Villem Moor.

Masters-klassis oli Priit Sei (AGS Racing) samuti suutnud meistritiitli endale tagada juba enne viimast etappi, ent sellest hoolimata tuli ta rajale ka Aravetel ja võitis kõik, mis võita andis. Finaalsõidus järgnes talle 7,808 sekundilise kaotusega Elvis Väinsaar (AIX Racing) ja kolmas oli Taisto Leer (Vihur Team) kaotades 11,987 sekundit. 315 silma kogunud Sei järel tuli hõbedale Väinsaar 224 punktiga ja pronksile Leer 218 punktiga.

Junior-klassis oli ajasõidu ja eelfinaali võitnud Erich Kühn (AGS Racing) ning hästi algas tema jaoks ka finaalsõit. Georg Kõssi (TGT Racing) juhtimisel alustas Kühni püüdmist kolmeliikmeline jälitajate grupp, kuhu kuulusid veel Jakob Mattias Oja ja Siim Leedma (mõlemad AIX Racing). Seitsmendal ringil suutis Kõss korraks Kühnist mööduda, ent neli ringi enne finišit oli neljaliikmelist liidrite seltskonda juhtimas taas Kühn. 15. ringil sõitis Kühn tagant peale Leedmaale, kes lendas rajalt välja, ent sai siiski võistlust jätkata.

Esimeseks oli aga taas kerkinud Kõss ning liidrite neljandaks liikmeks oli nüüd tõusnud Ragnar Veerus (AGS Racing). Etapivõidu võttis siiski Kõss, teisena veeres üle finišijoone küll Kühn, kes eelneva tembu eest teenis 10-sekundilise ajatrahvi ning langes etapil seitsmendaks. Teiseks tõusis seega Veerus ja kolmandaks Oja.

Mauris Põldma tuli Junior-klassi Eesti meistriks 277 punktiga, tänu viimase etapi võidule tõusis 202 punktiga teiseks Georg Kõss, kaks punkti vähem teeninud Ragnar Veerus oli kolmas.

Dramaatikat pakkus ka Mini 60 klass, kus viimase etapi eel oli tiitlivõitja lahtine. Enne Aravete võistlust oli punktitabelit juhtimas küll Paul Aron, ent üheksa punktiga kaotas talle Rimmo Kadapik (mõlemad AIX Racing). Eelfinaali suutis võita Aron, seda 0,526 sekundilise paremusega Kadapiku ees, kolmandaks tuli Robin Särg (Gear Racing) ja neljandaks jäi selles klassis oma teise võistluse teinud Jan Kalmet (Liqui Moly Roli), kes oli endale juba kindlustanud Micro 60 klassi meistritiitli.

Finaalis asus sõitjate rivi juhtima Aron, tema kannul püsis Kadapik, teise võitluspaari moodustasid Kalmet ja Särg. Kaheksandal ringil suutis liidriks tõusta Kadapik ja korraks tekkis lausa liidrite kvartett, ent selge oli, et Kadapik ja Aron on kiiremad. Nad suutsid taas väikese vahe sisse sõita ning liidrikoht vahetus pea igal ringil. Kaks ringi enne finišit põrkasid aga omavahel kokku kolmandale kohale võidelnud Särg ja Kalmet, mille tagajärjel kaotas Kalmet hulgaliselt nii kohti kui aega.

Kohtunikud kellelegi ajalist karistust ei määranud, piirduti hoiatusega, mille teenis Särg. Võitlus esikohale oli aga endiselt põnev ning finaali viimases kurvis otsustas Kadapik Aronit rünnata, ent ettevõtmine luhtus ja Kadapik maandus kardiga rajaperves. Finaali võitis Aron, teiseks tuli Särg ja kolmandaks venelane Alexander Vilaev. Mini 60 klassis tuli seega meistriks 270 punkti kogunud Aron, teiseks 235 punktiga Kadapik ning kolmandaks 210 punktiga Andreas Lootus (TARK Racing), kes Aravetel tegi südika sõidu, tõustes finaali viimaselt kohalt neljandaks.

Micro 60 klassis oli juba mitu etappi enne lõppu tiitli kindlustanud Jan Kalmet (265 punkti), ent võitlus oli käimas poodiumi järgmiste kohtade eest. Enne viimast etappi jagasid võrdselt 189 punktiga teist ja kolmandat kohta Jaan Järveveer ja Patrick Enok (mõlemad Gear Racing). Eelmisel etapil Põltsamaal oma selle hooaja esimese etapivõidu saanud Järveveer ei suutnud Aravetel aga edu korrata. Enok võitis nii eelfinaali kui finaalsõidu ning Eesti meistrivõistluste hõbeda 217 punktiga. Pronksiga leppima pidanud Järveveer oli etapil neljas ja teenis kokkuvõttes 198 punkti. Viimasel etapil hõivasid Enoki järel poodiumi järgmised astmed lätlane Matiss Malinovskis ja Artjom Vedennikov (Raha24 Motorsport).

Kõige noorematele mõeldud Cadet-klassis võidutses viimasel etapil Mark Dubnitski (Liqui Moly Roli), kes oli parim ka ajasõidus ja eelfinaalis. Finaali teiseks tuli Siim Sepp (Gear Racing) ja kolmandaks Eric Marcus Jaanimets (Liqui Moly Roli). Selles klassis Eesti meistritiitli eest ei võistelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles