Väljavilistatud MVP suur triumf

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol (keskel) koos koondisekaaslaste ja Hispaania kuninga Felipe VIga.
Pau Gasol (keskel) koos koondisekaaslaste ja Hispaania kuninga Felipe VIga. Foto: SCANPIX

Pühapäeva hilisõhtul Prantsusmaal Lille’is Euroopa korvpallimeistriks kroonitud hispaanlased eesotsas turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Pau Gasoliga pidid kuldseid autasusid vastu võtma peamiselt prantslastest ja leedulastest koosnenud vihase ja pettunud publiku vilekoori saatel.

Pärast finaalis Leedu üle saadud kindlat 80:63 võitu lubas 35-aastane Gasol, et teeb kaasa ka tuleval suvel olümpial. Rio de Janeiro pääsme teenisid EMil mõlemad finalistid. Gasol tunnistas, et seekordne võit on tema pika karjääri üks magusamaid. «Mitte keegi ei uskunud siin meisse, seetõttu on see üks paremaid võite,» tunnistas ta. Tõsi, Hispaania ei kuulunud turniiri eel suurfavoriitide sekka ega tõusnud selleks ka turniiri käigus. Alagrupis saadi kaks kaotust ja nii sõltus edasipääs viimasest kohtumisest Saksamaaga, kus saadi napp ühepunktiline võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles