Tartu Rattamaratonil püstitati osalejate rekord

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. Tartu rattamaraton.
18. Tartu rattamaraton. Foto: Kristjan Teedema

Eestlase Peeter Tarvise võiduga lõppenud 18. Tartu Rattamaratonil osales kõikidel programmilistel sõitudel kokku rekordilised 8577 ratturit. See on uus Tartu rattamaratoni osalusrekord. Eelmise aasta number 8442 paranes rohkem kui saja inimese võrra.

«Kuna jooksvad ilmaennustused ähvardasid nädalavahetusel vihmaga, mis kindlasti oli mõnevõrra tagasihoidvaks teguriks viimase nädala registreerimistele, siis seda enam on hea meel, et hoolimata tagasihoidlikust viimasest nädalast osalejate koondrekord siiski sündis,» kommenteeris uusi rekordnumbreid võistluste direktor Indrek Kelk pressiteate vahendusel.

«Tartu rattamaratoni osalejaskond on alates rattamaratoni sünnist 1998. aastal iga aastaga ainult kasvanud. See näitab, et ilmselt oleme siiski õigel teel. Vaadates kõikide teiste Eesti rattavõistluste numbreid, siis ilmselt on tuhandeid inimesi, kelle aasta ainsaks rattavõistluseks ongi Tartu rattamaraton,» lisas Kelk.

«Tartu rattamaratonist on saanud peaaegu samasugune ikooniline sündmus nagu seda on juba kümneid aastaid olnud Tartu Maraton. Ja kui vaadata numbreid, siis puudutab see otseselt või kaudselt peaaegu üks protsent Eesti elanikkonnast.»

Rekordile pani tegelikult aluse nädal enne põhiüritusi ehk 13. septembril sõidetud tasuta ühistreening, kus osales 700 inimest. Kunagi varem pole nii palju inimesi võtnud osa Tartu Rattamaratoni peaproovist.

19. septembril toimunud tillusõitudel ja minimaratonil osales kokku 2884 last. Populaarsem oli alla 8-aastastele mõeldud tillusõit, kus 400 m, 700 m võin 1 km pikkusele rajale läks kokku 2060 last. 8-aastastele ja vanematele mõeldud minimaratoni 5,1 km pikkuse distantsi läbis 823 koolinoort.

20. septembril sõidetud 18. Tartu Rattamaratoni põhidistantsidel osales kokku 4994 ratturit. 3044 ületas finišijoone 89 km distantsil ja 1950 lühemal 40 km sõidul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles