Läti olümpialootus võib ellu jääda

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korvpallikoondise ja Kalev/Cramo ääremängija Rolands Freimanis (paremal).
Läti korvpallikoondise ja Kalev/Cramo ääremängija Rolands Freimanis (paremal). Foto: SCANPIX

Läti korvpallikoondis teenis pühapäeval lõppenud korvpalli EMil kaheksanda koha, mis jättis nad esimesena ilma 2016. aasta Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri pääsmest. See ei tähenda aga tingimata, et lõunanaabrite olümpialootus oleks lõplikult kustunud.

Kolmele kvalifikatsiooniturniirile pääseb kokku 18 koondist, kellest 15 selguvad maailmajagude meistrivõistluste tulemusena ja ülejäänud kolm piletit saavad turniiride korraldajad.

Euroopast pääses valikturniirile viis tiimi ehk EMi 3.-7. koha meeskonnad: Prantsusmaa, Serbia, Kreeka, Itaalia ja Tšehhi. Kui üks neist saab kvalifikatsiooni korraldusõiguse, siis saab turniirile ka EMi kaheksas ehk Läti. Kahe või lausa kolme nimetatud Euroopa riigi valimine on ebatõenäoline, aga kui see juhtub, ootavad järge EMi 9. ja 10. ehk Horvaatia ja Iisrael.

Korvpalliportaal Sportando vahendas, et ühte turniiridest soovibki korraldada Serbia korvpalliliit, kindlustamaks oma koondisele kodupubliku toetust. Varem on juttu olnud, et sama soovib teha ka Prantsusmaa.

Veelgi suurem huvi on turniir endale saada tugevatel, aga EMil ebaõnnestunud korvpallimaadel nagu Türgi ja Venemaa. Sportando teatel on Türgi kandidatuur juba kindel. Kes korraldusõiguse saab, selgub novembri lõpus. Põhimõtteliselt saaks kandideerida ka Eesti, sest see õigus on kõigil maailmajagude meistrivõistlustel osalenud riikidel.

Kindlalt saavad olümpiale korraldajamaa Brasiilia, maailmameister USA, EMi finalistid Hispaania ja Leedu, Ameerika meistrivõistluste kaks esimest Venetsueela ja Argentiina, Aafrika meister Nigeeria ja Okeaania meister Austraalia. Lisaks selgub üks riik homme algavatel Aasia meistrivõistlustel ja kolm tükki tulevad eelnevalt nimetatud kvalifikatsiooniturniiridelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles