El Clasico lõpp? FC Barcelona võidakse Hispaania liigast välja visata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (paremal).
Lionel Messi (paremal). Foto: SCANPIX

Kataloonia püüd iseseisvusele võib tähendada lõppu El Clasicole ehk FC Barcelona ja Madridi Reali suurele duellile.

Kataloonias toimuvad 27. septembril kohalikud valimised ning seda peetakse ühtlasi ka mitteametlikuks referendumiks. Samas on jalgpallisõbrad hakanud huvi tundma, mis saaks Kataloonia iseseisvumise korral El Clasicost ning nüüd andis Hispaania kõrgliiga president ka sellele küsimusele vastuse, vahendab Sportsmail.

La Liga presidendi Javier Tebase ja Hispaania spordiministri Miguel Cardenali sõnul heidetakse sellisel juhul FC Barcelona Hispaania kõrgliigast välja. «Kui Kataloonia iseseisvub, siis jaguneb kaheks ka La Liga. Loodame, et sellist absurdset olukorda kunagi ei juhtu,» teatas Tebas.

«FC Barcelona ei saaks Kataloonia iseseisvumise korral õigust Hispaania liigas osaleda. Selline olukord oleks absurdne, kui nad sellisel juhul osaleksid La Ligas,» märkis Cardenal.

Cardenali sõnul kaotaks FC Barcelona Kataloonia iseseisvumise korral kindlasti oma positsiooni maailma klubijalgpallis, kuna neil ei õnnestuks enam piisavalt raha koguda ja Euroopa mõistes taanduksid nad Amsterdami Ajaxi või Glasgow Celticu tasemel võistkonnaks.

Kataloonia iseseisvumist toetavad FC Barcelona fännid loodavad, et nende lemmikud saaksid ka edaspidi Hispaania kõrgliigas mängida. Siinkohal on nad eeskujuks toonud Walesi jalgpalliklubid, kes mängivad Inglismaa liigades. Samas on nad ka kindlad, et Hispaania kõrgliiga sooviks tegelikult FC Barcelona jätkamist, kuna nad toovad liigale samuti suurt rahalist tulu.

Siiski on liigasid, kes võtaksid FC Barcelona meeleldi vastu enda meistrivõistlustele ja suurimaks kandidaadiks oleks Prantsusmaa kõrgliiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles