Eesti suusakoondis sai uue peatreeneri

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaasuusakoondise peatreeneri kohusetäitjaks saav Christoph Schmid (vasakul). Senine spordidirektor Raul Olle (paremal) taandub aga ametist.
Eesti murdmaasuusakoondise peatreeneri kohusetäitjaks saav Christoph Schmid (vasakul). Senine spordidirektor Raul Olle (paremal) taandub aga ametist. Foto: Margus Ansu

Eesti Suusaliidu juhatus valis oma tänasel koosolekul murdmaasuusatamise rahvuskoondise peatreeneri kohusetäitjaks Christoph Schmidi ja kinnitas uueks murdmaasuusatamise ala juhatajaks Robert Päkki.

«Christoph Schmidi kasuks räägivad tema ulatuslik ja mitmekülgne teadmiste – ja kogemuste pagas. Tal on pikaajaline kogemus nii treeneri  - kui ka spordijuhina ning on oma senises töös palju kokku puutunud sarnaste ülesannete ja olukordadega, millega koondise peatreener igapäevaselt tegeleb,» rääkis Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae alaliidu pressiteates. «Igapäevaselt treenivad koondislased oma isiklike treenerite käe all edasi, Schmidi rolliks on pigem organisatoorne külg, millele lisandub Peeter Kümmeli, Siim Sellise ja Piret Pormeistri treenimine,» selgitas Mae.

Schmid on Eesti sprindikoondislasi juhendanud alates 2013. aasta suvest, mil vahetas välja toonase norralasest peatreeneri Björn Kristianseni. Šveitslase kasuks räägib äärmiselt tugev ja edukas rahvusvaheline praktilise töö kogemus. Seda oskusteavet ja kompetentsi on plaanis läbi erinevate projektide edasi anda ka kogu Eesti suusatamisse tervikuna. Schmidiga sõlmitakse leping kuni eeloleva hooaja lõpuni, 31. märtsini 2016.

«Mul on au, et saan peatreeneri vastutuse üle võtta sellises suurte traditsioonidega alaliidus. Olen väga õnnelik selle pakkumise üle ja samas ka väga motiveeritud, sest saan selle treenerikarjääri «uue alguse» läbi oma pikaajalisi kogemusi siin rakendada. Olles näinud Eestis palju motiveeritud murdmaasuusatajaid, väga hästi organiseeritud ja tugevalt treenivaid klubisid ning kõiki neid ambitsioonikaid, haritud ja kogenud treenereid, olen kindel, et intensiivse ja tugeva töö ning mõningase kannatlikkuse abil on suured tulemused varsti jälle võimalikud,» rääkis Schmid peatreeneriks valimise kohta.

«Ma arvan, et nüüd on oluline vaadata tulevikku, mitte minevikku ja lõpetada tänapäeva võrdlemine möödunud aegade suurte tulemustega. Motoks võiks olla: Rõõmustame vanade tulemuste üle, aga veelgi enam nende üle, mis veel ees!» lisas Schmid.

Alates 1. oktoobrist asub Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhatajana tööle Robert Päkk, kes vahetab välja senise spordidirektori Raul Olle. Päkk on lõpetanud Tartu Ülikoolis psühholoogia eriala, Alaska Ülikoolis psühholoogia ja ärijuhtimise ning Jyväskyla ülikoolis kehakultuutiteaduskonna. Tal on pikaajaline kogemus turunduse ja spordipsühholoogia vallas, olles töötanud nii Soome esisprinteri Hanna-Maari Latvala kui ka Soome kergejõustiku- ja laskurliiduga ning Islandi laskurliiduga. Lisaks on Päkk endise suusatajana vedanud suusauudiste portaali Skierpost tegevust.

Uue murdmaajuhi sõnul on meil  olemas andekad sportlased, head treeningtingimused, asjaosaliste pühendumus ja samas ka tugev harrastajate kandepind. Koos tegutsedes ja üksteist toetades on meil reaalsed võimalused võidelda kõige kõrgemate kohtade eest rahvusvahelistel suurvõistlustel ja tagada ka järelkasvule konkurentsivõimelised tingimused realiseerimaks nende potentsiaali.

«Väljakutse võtsin vastu, kuna tekkis ainulaadne võimalus töötada minule tuttaval alal, mis vajab uut lähenemist ja tuge. On tore naasta Eestisse, et aidata meie suusatippe ja arendada spordiala, mis on Eestile rahvusvaheliselt palju kuulsust ja au toonud. Ootan sportlastelt, treeneritelt ja klubidelt koostööd, kommunikatsiooni ja positiivset asjasse suhtumist, et tõsta murdmaasuusatamise mainet ja populaarsust,» lisas Päkk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles