Itaalia alistas maailma karikavõistlustel kindlalt Venemaa

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Foto on illustreeriv.
Võrkpall. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maailma karikavõistlustel Jaapanis sündis esmaspäeval tulemusi, mis ajasid tabeliseisu võimalusterohkemaks. Seni kaotuseta Poola ja USA lõpetasid omavahelise kohtumise, kui tablool põlesid numbrid 3:1 mullu maailmameistriks tulnud poolakate kasuks. Itaalia nahutas üllatuslikult kindlalt 3:0 Venemaad ja viienda võidu järjest saanud Argentiina samamoodi Jaapanit. Tänased matšid kahandasid kahe olümpiapileti jahtijate arvu aga kolmele.

Venemaa koondise eilses suures kaotuses mängis peaosa venelane – kui nii võib öelda Itaalias üles kasvanud Ivan Zaitsevi kohta. Ema ja isa on tal teatavasti venelased. Zaitsev, keda suvel ähvardas distsipliinirikkumise pärast koondisest väljajäämine (ta jäigi välja, aga vahetus ka peatreener, kes kutsus siiralt pattu kahetsenud Zaitsevi ruttu tagasi) oli 20 punktiga ülekaalukalt oma meeskonna parim. Teiseks resultatiivsemaks (10 p) oli Osmany Juantorena, kodustatud kuubalane, vahendas volley.ee.

Samad mehed mängisid pearolli ka Eesti aja järgi täna varahommikul, kui Itaalia alistas 3:2 Argentiina. Juantorena panustas võitu 26 ja Zaitsev 25 punkti. Lõuna-Ameerika meeskonnal oli seisul 14:13 ka matšpall, kuid Junatorena rünnak tõi Itaalia koondise raskest seisust välja ning Saapamaa pallurid noppisid ka kaks järgmist punkti, võites viimase geimi 16:14.

Kaotus tähendab ühtlasi, et Maailma karikavõistlustel Argentiina enam kahele esimesele kohale ehk olümpiapääsmele ei kandideeri. Rio pileti nimel on heitlema jäänud võimsalt esinev Poola, kes on võitnud kõik kümme kohtumist ja kogunud 29 punkti. EM-il Eestiga samasse alagruppi kuuluval Itaalial on 26 punkti. Enne tänast omavahelist mängu oli USA-l 24 ja Venemaal 21 punkti. Kohtumise võitsid ameeriklased 3:0, mis tähendab, et olümpiakonkurentsist langesid ka idanaabrid.

Homme toimuvas viimases voorus lähevad olümpiapileti jahtijatest omavahel vastamisi Poola ja Itaalia (Eesti aja järgi kell 4.30), USA mängib kell 12.40 Argentiinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles