Poksimaailma valitsejaks saab Kasahstani nokaudikuningas või Mehhiko noor staar?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin on kogumas aina enam populaarsust.
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin on kogumas aina enam populaarsust. Foto: SCANPIX
  • Floyd Mayweather jr'i troon on vaba!
  • Golovkin kohtub Lemieux'iga!
  • Alvarez läheb vastamisi Cottoga!

Maailma rikkaim sportlane Floyd Mayweather jr on teatanud, et tema karjäär on läbi ning nii on vabanenud ka poksi kergkeskkaalu troon. Loomulikult on juba mõeldud Mayweatheri taandumise peale ja järgmiseks aastaks peaks olema välja selgitatud ka uus valitseja.

Praeguseks on jõutud olukorrani, kus 17. oktoobril kohtuvad omavahel Gennady Golovkin ja David Lemieux ning 21. novembril Canelo Alvarez ja Miguel Cotto. Nende duellide võitjad kohtuvad omakorda järgmisel aastal WBC kergkeskkaalu tiitlimatšis.

Antud duellidest esimeses on favoriidiks Kasahstanist pärit 33-aastane Golovkin, kes on karjääri jooksul võitnud kõik 33 matši ning neist 30 nokaudiga. Kohtumine Lemieux’iga saab olema ka Golovkini esimene matš tasulises telekanalis ja neid näitajaid ootab poksiavalikkus samuti suure huviga, kuna mehe populaarsus on viimasel ajal pidevalt tõusuteel. Golovkini ja Lemieux’i kohtumise vaatamiseks tuleb HBO ekraanil lauale laduda 49.95 USA dollarit. 26-aastane kanadalane Lemieux on karjääri 36st matšist võitnud 34, 31 võitu on tulnud nokaudiga.

Alvareze ja Cotto duellis saab jätku Mehhiko ja Puerto Rico pikaajaline vastasseis poksiringides ja siin peetakse favoriidiks mehhiklast. 25-aastane Alvarez on seni teeninud karjääri jooksul 45 võitu, saanud ühe kaotuse ja leppinud ühel korral viigiga (32 võitu on tulnud nokaudiga ja ainus kaotus pärineb Mayweatherilt). 34-aastase Cotto arvel on 40 võitu ja neli kaotust.

2016. aastal loodetakse seega näha juba uut kergkeskkaalu valitsejat, kellest loodetakse ka meest, kelle matšid meelitavad tasuliste telekanalite ette ka suured vaatajahulgad.

Miguel Cotto (vasakul) ja Canelo Alvarez lähevad omavahel oodatud duellis vastamisi. Foto:
Miguel Cotto (vasakul) ja Canelo Alvarez lähevad omavahel oodatud duellis vastamisi. Foto: Foto: SCANPIX
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin (vasakul) ja David Lemieux lähevad vastamisi 17. oktoobril. Foto:
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin (vasakul) ja David Lemieux lähevad vastamisi 17. oktoobril. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles