Itaalia korvpallitäht olümpiapääsmetest: see on skandaalne

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danilo Gallinari korvpalli EMil.
Danilo Gallinari korvpalli EMil. Foto: SCANPIX

Itaalia korvpallikoondise tähtmängija Danilo Gallinari võttis teravalt sõna olümpiapääsmete jagamise kohta. Järgmisel aastal peetavatele Rio olümpiamngudele pääseb lõpuks kokku 12 korvpallikoondist ning lõppenud EMilt tagasid sinna pääsme vaid kaks paremat tiimi.

12st OMile pääsejast on praegu selged kaheksa. Euroopast on koha endale taganud Hispaania ja Leedu. Lisaks mängivad kindlalt olümpial veel USA, Brasiilia, Austraalia, Nigeeria, Venezuela ja Argentina. Veel pääseb OMile Aasia meister ning kolm meeskonda lisavalikturniiri kaudu.

Kokku osalevad lisavalikturniiril 18 meeskonda, kelle seas on ka viis meeskonda Euroopast. Eurooplastest mängivad turniiril Prantsusmaa, Serbia, Kreeka, Itaalia ja Tšehhi. Gallinari sõnul ootab ees ränkraske turniir, mis on isegi karmim lõppenud EMist.

«See tuleb EMist raskem turniir. Praegu ei ole veel turniirisüsteem teada. See on skandaalne, et olümpiamängudele pääseb ainult 12 koondist. Kaks otsepääset Euroopale on samuti vähe. Eelmisel aastal toimunud MMil oli kaheksast veerandfinalistist koguni kuus Euroopast. Reegleid tuleb muuta! Euroopa meistrivõistlused on kõige tugevamad kontinentaalsed tiitlivõistlused ja seega on Euroopale vaja rohkem kohti,» teatas kriitiline Gallinari intervjuus La Gazzetta dello Spordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles