Eesti korvpallikohtunikud saavad senisest paremini tasustatud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atso Matsalu.
Atso Matsalu. Foto: Valimised

Eile Tallinnas toimunud koosolekul esitles Eeesti Korvpalliliidu (EKL) peasekretär Keio Kuhi EKL-i täiendatud nägemust algavaks hooajaks ja samuti andis konkreetsed lubadused teha tõsiseid pingutusi kohtunike tasude ja koolituse nimel ka järgnevaks kaheks hooajaks. EKKK juhatus võttis EKL-i pakkumise vastu, seades kindlaks prioriteediks vältida hooaja katkemist või mängude ärajäämist.

«On väga oluline, et kohtunikud saaksid oma panuse eest võrdväärse tasu. Kõik Eesti kohtunikud tegelevad mängude teenindamisega oma põhitöö kõrvalt, tihti oma pere või puhkeaja arvelt. Kuid lisaks tasude kaasajastamisele (osad neist ei ole tõusnud alates 2003.aastast) on isegi olulisem, et korvpalliliit on aru saanud olukorra tõsidusest seoses kohtunike järelkasvu ja süstemaatilise koolituse puudumisega,» teatas EKKK juhatuse esimees Atso Matsalu.

«Eesti korvpallikohtunike kogukond näitas antud küsimuses üles väga suurt ühtsust ja üle poolte riigi kohtunikest avaldasid EKKK-le oma toetust. Kindlasti jätkame tihedat koostööd Eesti Korvpalliliiduga, eelkõige järgmiste hooaegade tingimuste fikseerimisel, sest nagu peasekretär eilsel koosolekul osalenud kohtunikele lubas, alustatakse tõsise koolitustöö ja kohtunike keskkonna parandamise nimel tööd juba sellel hooajal,» rõhutas Matsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles