Tippu tagasi pürgiv Liverpool pööras pilgu Carlo Ancelotti suunas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti viis Madridi Reali kauaoodatud kümnenda Meistrite liiga võiduni
Carlo Ancelotti viis Madridi Reali kauaoodatud kümnenda Meistrite liiga võiduni Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpalliklubi on 18-kordne Inglismaa meistermeeskond, kuid viimane tiitel pärineb aastast 1990. Hiljem on selgelt alla jäädud Manchester Unitedi, Arsenali, Chelsea ja Manchester City võimule. Ka tänavune hooaeg pole alanud oodatult ning nüüd loodetakse olukorda päästa maailma ühe hinnatuima peatreeneri Carlo Ancelotti käe läbi.

Hetkel juhendab klubi Brendan Rodgers, kes on pukis olnud alates 2012. aastast. Hooajal 2013/2014 võitles Liverpool küll tiitli nimel, kuid oma võimalused mängiti hooaja lõpus siiski maha. Tasuks hõbemedal, mis on klubi viimase paarikümne aasta tulemusi vaadates siiski suur võit. Eelmisel aastal lõpetati liiga aga kuuendana. Tänavu hoiab Liverpool kuue vooru järel Premier League’is alles 13. kohta.

Daily Mail kirjutab, et klubi juhtide hulgas on endiselt inimesi, kes usaldavad Rodgersit, kuid samal ajal on ühendust võetud Carlo Ancelottiga, kes üllataval kombel suve algul Madridi Realist lahti lasti. Uuritakse, millistel tingimustel itaallane oleks nõus tööle asuma. Ancelotti on Inglismaal juba Londoni Chelseaga edu saavutanud ning eelmisel aastal rääkis ta avalikult, et austab Liverpooli klubi juba oma mängijakarjääri ajast.

Ancelotti on juhendanud selliseid suurklubisid nagu Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG ja Madridi Real. UEFA Meistrite liiga on ta võitnud kahel korral Milani peatreenerina ning korra Reali juhendajana. Chelsea peatreenerina viis ta klubi 2009. aastal nii Inglismaa karikavõidu kui ka liigatiitlini.

Ancelotti võidud treenerina:

Juventus

Intertoto Cup (1999)

AC Milan

Meistrite liiga (2003, 2007)

UEFA Superkarikas (2003, 2007)

Serie A (2004)

Coppa Italia (2004)

Chelsea

Premier League (2010)

FA Cup (2010)

PSG 

Ligue 1 (2013)

Madridi Real

Meistrite liiga (2014)

UEFA Superkarikas (2014)

World Club Cup (2014)

Copa del Rey (2014) 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles