Vinge lahing: Flora ja Welco fännid valmistuvad karikasarjas suureks vastasseisuks

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Welco fännid 2013. aastal.
Welco fännid 2013. aastal. Foto: Kristjan Aruoja

Järgmise nädala teisipäeva, 29. septembri õhtul saab Tartus näha tõelist Eesti jalgpallifännide suurlahingut, kui Evald Tipneri karikasarja 1/16-finaalis lähevad vastamisi FC Flora ja Tartu JK Welco ning tribüünidel võtavad omavahel mõõtu kahe klubi fännirühmitused.

Evald Tipneri karikasarjas võõrustab II liiga Ida- ja Põhjatsooni üks tugevamaid meeskondi JK Welco hetkel meistriliiga liidermeeskonda FC Florat. Kui sportlikus plaanis võib eeldada, et palliplatsil on favoriidikoormat kandmas Flora, siis ilmselt seda vihasem lahing ootab ees tribüünidel, sest mõlema klubi fännirühmitused on üle Eesti tuntud just tänu oma tulisele poolehoiule.

«Erilisem ootus on just duell Electric Legioniga (Welco fänniklubi- toim.),» rääkis Flora fännirühmituse Viienda Sektori eestvedaja Brandon Paimal. «Kaks kõige võimsamat fännklubi lähevad vastamisi ning oodata on mõlemalt poolt vägevat etteastet. Tegemist on kahtlemata sõna otseses mõttes tulise lahinguga ning omalt poolt lisame menüüsse särtsu ja tuld. Ülekantud tähenduses pannakse Tamme kunstmuru põlema!» lubas Paimal.

Meistriliigas karastunud fännid pole ainukesed, kes suureks vastasseisuks korralikuks valmistunud on, sest ka kodumeeskonna Welco fännid ootavad mängu pikisilmi. «Electric Legion valmistab ette oma senist kõige suuremat ja mahukamat «tifot», loomulikult on tellitud ka suur kogus pürotehnikat, mis õhtuse Tartu taeva ilusti lõõmama peaks panema,» selgitas Welco fännisektori üks eestvedajaid Raiko Utsal, kes avaldas lootust, et lisaks Tamme kunstmuru tribüünidele kogunevale suurearvulisele publikule jõuab mäng hiljem ka laiema avalikkuseni.

«Juhtugu platsil, mis tahes, aga mina loodan, et see mäng jääb meelde just fännidele. Selline suur fänni-show võiks olla mõnus reklaam Eesti jalgpallifännidele ja omakorda tõuge teiste meeskondade toetajatele, et edaspidi näeks tribüünidel rohkem ägedaid vastasseise,» lisas Utsal.

Welco ja Flora vaheline karikamäng toimub 29. septembri õhtul kell 20 Tartu Tamme staadioni kunstmurul. Rohkem infot ürituse kohta on võimalik hankida mängu Facebooki lehel siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles