WADA tegi dopinguga võitlemiseks Hiinas tähtsa käigu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) teatas, et on loodetavasti astunud suure sammu dopingainete tootmise vähendamise suunas.

Nimelt sõlmis WADA Hiina spordiministriga koostööleppe, mille alusel hakatakse Hiinas ametlikult võitlema dopingaineid tootvate vabrikute ja dopingu levitajate vastu, kirjutab BBC. WADA on juba aastaid kinnitanud, et Hiina on sooritusvõimet parandavate ainete tootmise osas maailmas kindlalt esirinnas, samuti saadetakse keelatud aineid postiga üle maailma laiali.

«Partneruslepe märgib olulist läbimurret, sest edaspidi kogutav teave on antidopinguagentuuridele hindamatu väärtusega,» teatas WADA pressiteates. «Viimaste aastate jooksul on valitsusagentuurid ja korrakaitsjad teinud dopingutootjate tegevuse lõpetamisel suuri edusamme. Tänu sellele ei jõua keelatud ained enam nii kergelt sportlasteni,» lisas WADA peadirektor David Howman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles