Napilt Kangertit edestanud Taaramäe sai MMil kõigest 29. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe. Foto: Tairo Lutter
  • Taaramäe edestas Kangertit viie sekundiga
  • Maailmameistriks tuli valgevenelane Vasil Kirjienka

USAs Richmondis toimuvatel maanteerattasõidu maailmameistrivõistlustel peetud meeste temposõidus sai Rein Taaramäe 29. ja Tanel Kangert 32. koha. Maailmameistriks krooniti valgevenelane Vasil Kirjienka ajaga 1:02.29,45, itaallane Adriano Malori kaotas talle vaid 9,08 sekundiga.

Pronksmedali võitis prantslane Jerome Coppel, kes kaotas võitjale 26,62 sekundiga. Taaramäe kaotas Kirjienkale 2.56,13 ja Kangert 3.01,21.

Sõidu käik:

 

Taaramäe on küll kümnekonna mehe finiši järel teisel kohal, ent kaotab samas austraallasele Michael Hepburnile tervelt 56,93 sekundiga. Selle põhjal võib talle prognoosida kohta 20. kandis.

 
 
 

Kui lõpetanud on 22 meest, on Taaramäe langenud finišis 8. kohale. Liidrile Marcin Bialoblockile Poolast kaotab ta 1.33,71.

 
 
 

Kangert kaotas samal ajal esimeses vaheajapunktis Taaramäele viie sekundiga, teises aga edestab kaasmaalast juba omakorda seitsmega.

 
 
 

Kolmandas vaheajapunktis on Taaramäe ja Kangerti vaheaeg sisuliselt sama, mehi lahutab vähem kui sekund.

 
 
 

Esimesest vaheajapunktist on nüüd läbi läinud kõik sõitjad, liider on valgevenelane Vasil Kirjienka. Talle järgnevad suursoosik Tony Martin ja tšehh Jan Barta. Taaramäe on 26. ja Kangert 32. kohal.

 
 
 

Teise vaheajapunkti on veel tulemata kuus meest, Kangert on seal praegu 24. ja Taaramäe 27. kohal.

 
 
 

Kangert on teises vaheajapunktis lõpuks 30. ja Taaramäe 33. kohal.

 
 
 

Kirjienka on teise punktis endiselt liider, teiseks on tõusnud itaallane Adriano Malori ja kolmas Jerome Coppel. Martin on langenud kuuendaks.

 
 
 

Viimases vaheajapunktis on Kangert 30. ja Taaramäe 32. kohal. Finišis edestab Taaramäe Kangertit 5,08 sekundiga.

 
 
 

Viimases vaheajapunktis on Kirjienka edu Malori ees 11 sekundit.

 
 
 

Kirjienka on maailmameister!

 
 
 

Malori kaotab vaid 9 sekundiga, pronksi saab Coppel. Taaramäe lõpukohaks jääb 29., Kangert saab 32. koha.

 
 

Enne sõitu:

Taaramäe on stardis juba seitsmenda mehena ja läheb rajale Eesti aja järgi kell 20.09, Kangert stardib tagantpoolt 26. mehena Eesti aja järgi kell 21.06. Temposõidu raja pikkus on 53,5 km ja eestlased püüavad ennekõike ületada 13. kohta, mille Kangert sõitis välja kolme aasta tagusel MMil.

Ajavõtuga on võimalik kursis olla SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles