Klitško kummalisest Batmani saagast: haukuv koer tavaliselt ei hammusta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enen matši Vladimir Klitškoga otsustas Tyson Fury pressikonverentsile saabuda Batmani kostüümis ning maadles ka Jokkeriga.
Enen matši Vladimir Klitškoga otsustas Tyson Fury pressikonverentsile saabuda Batmani kostüümis ning maadles ka Jokkeriga. Foto: SCANPIX

Enne 24. oktoobril toimuvat profipoksi raskekaalu tiitlimatši Tyson Furyga pidi poksimaailma praegune valitseja ning WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööde omanik Vladimir Klitško üle elama üllatuse, kui tema pressikonverentsile ilmus Batman isiklikult. Pressikonverentsist sai meelelahutuslik sõu, kus superkangelase kostüümis Fury maadles Jokkeriga ning ähvardas Klitško maa alla tampida. Ukraina vägilane kergitas kogu asja peale vaid kulmu.

«Ilmselt on ta sisemuses ebakindel inimene. See, kuidas ta end maailmale näitab, on seotud tema tegeliku olemusega,» arutles Klitško pressikonverentsi järel. «Ma olen elu jooksul õppinud, et tegelikult ei tohi kellegi kohta enne matši hinnangut anda. Olen näinud mehi, kes on enne matši väga lärmakad, kuid ei suuda poksiringis millegagi hakkama saada. Teised on enne aga eriti vaiksed ning ringis on nad tõeliselt ohtlikud. Haukuvad koerad tavaliselt ei hammusta.»

Ta jätkas: «Tänane etteaste oli eriti kummaline. Ta ilmus välja Batmani maskiga ning maadles Jokkeriga. Ma arvasin, et istun teatris ja vaatan Shakespeare’i. See oli tõeline elamus. Kokkuvõttes ma usun, et võin teha Furyst parema inimese. Ta käis ka täna arsti juures ja sai teatud ravi. Usun, et protseduurid jätkuvad ja ta saab lõpuks aru, kuidas käituda ja kuidas oma vastaseid austada. Ravi lõppeb 24. oktoobril.»

Klitškolt uuriti muuhulgas tema ja Fury väidetava sõpruse kohta. «Ta pole kunagi mu sõber olnud. Loomulikult käib selline sõu poksi juurde, kuid tegelikult on tegemist väga tõsise äriga. Ainus võimalus asju selgeks teha on poksiringis, kus peab vastasega konkreetselt võitlema. See on tõsine asi, millel on tõsised tagajärjed.»

Ukraina vägilane meenutas ka eelmisi vastaseid, kelle hulgast paljud on püüdnud teda enne tiitlimatši endast välja ajada. «Ma ei tea, miks nad seda teevad. Olen tõesti mõelnud, et mis neil viga on. Äkki peaks nad midagi sööma või ma ei tea. Mingis mõttes on see veider, kuid samas pakub see kõik meelelahutust. Kui keegi lihtsalt tänab mind võimaluse eest endaga poksida, siis see jutt ajab haigutama.»

Lõpuks kinnitas Klitško, et võtab kõiki vastaseid tõsiselt ning tunneb, et Furyga võib tulla väga raske lahing.

39-aastane Klitško on karjääri jooksul toimunud 67st profimatšist võitnud 64, millest 53 on lõppenud nokaudiga. Mehe viimane kaotus pärineb pärineb 2004. aasta aprillist, kui ukrainlane jäi alla USA poksijale Lamon Brewsterile. 1996. aastal võitis Klitško kuldmedali Atlanta olümpiamängudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles