Pirlo ja Drogba jäid USAs ootamatult väikse palga peale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Pirlo (vasakul) ja Kaka. Kahe vanameistri palga erinevus on kolmekordne
Andrea Pirlo (vasakul) ja Kaka. Kahe vanameistri palga erinevus on kolmekordne Foto: SCANPIX

USA spordifännidel on lihtne oma uudishimu rahuldada ja lemmikute palkadel silma peal hoida. Nüüd laekusid avalikkuse ette kõigi sealse jalgpalliliigas mängivate meeste palganumbrid ning üllatuslikult saavad mõned staarid teistest kolm korda vähem raha.

MLSi nime kandev jalgpalliliiga kasvab tohutu kiirusega ning aastate jooksul USAs mänginud maailmastaarid on kasvatanud ka publiku huvi suureks. Viimastel aastatel on staaride juurdevool MLSi veelgi kiiremaks läinud ja vaibumist pole sellele trendile näha.

Suurima palgaga MLSi mängija on Brasiillane Kaka, kes teenib Orlando Citys ühe aastaga 6,6 miljonit dollarit. Temale järgneb endine Liverpooli kapten Steven Gerrard, kes Los Anges Galaxys teenib 6,2 miljonit. New York City mees Frank Lampard ja Torontos mängiv Michael Bradley rahakott saab aastaga lisa 6 miljoni dollari võrra.

Esikümnesse kuuluvad veel David Villa (New York City, 5,6 miljonit), Sebastian Giovinco (Toronto, 5,6 miljonit), Robbie Keane (Los Angeles Galaxy, 4,5 miljonit), Giovani Dos Santos (Los Angeles Galaxy, 4, miljonit), Clint Dempsey (Seattle Sounders, 3,9 miljnoit) ja Jermaine Jones (New England Revolutsion, 2,8 miljonit).

Tekib aga küsimus, kus on Andrea Pirlo ja Dider Drogba, kaks Euroopas veel viimastelgi hooaegadel täielikus tipus mänginud meest. New York Cityga liitunud Itaalia vanameister Pirlo teenib aastas 2 miljonit, Montreal Impacti mees Drogba lepib aga 1,7 miljoni suuruse palgaga. Seega on näiteks veel juunis Juventusega Meistrite liiga finaalis mänginud Pirlo palk Kaka omast enam kui kolm korda väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles