Eesti tulevikulootuse koduklubi võitleb Rootsis meistritiitli nimel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla
Andreas Vaikla Foto: jalgpall.ee

Augustis Rootsi kõrgliigaklubi Norrköpinguga liitunud 18-aastane Andreas Vaikla on klubis tõusnud teiseks väravavahiks ja on viimastes voorudes jälginud meeskonna mänge varumeestepingilt.

Ka eilses 4:2 võidumängus Djugardeni vastu oli Vaikla taas koosseisus. Klubi esikinnas on hetkel küll 24-aastane David Mitov-Nilsson, kuid omamoodi usaldust Kanadas sündinud eestlase vastu näitab, et Vaiklale on usaldatud särk numbriga 1.

Norrköpingul läheb liigas hästi ning 25 vooru järel ollakse liidrid. Sama palju punkte on kogunud ka Stockholmi AIK, kuid parem väravate suhe annab esikoha eestlase koduklubile. Senise hooaja jooksul kõigis mängudes väravat valvanud Mitov-Nilsson.

Viimased kaks aastat mängis Vaikla Inglismaal West Bromwichi süsteemis ning on regulaarselt esindanud ka Eesti noortekoondiseid.

Hiljuti jalgpall.ee-le antud intervjuus ütles noormees, et eesmärk on kunagi tagasi Inglismaale jõuda. Lisaks on kõrged sihid seatud ka seoses rahvuskoondisega. «Jalgpallis soovin endale edukat karjääri ja loodetavasti õnnestub mängida Inglismaal Premier League’s ja Meistrite liigas ning loomulikult soovin ma koos Eesti rahvusmeeskonnaga kvalifitseeruda Euroopa või maailmameistrivõistluste finaalturniirile,» ütles ta.

Vaikla eesti keel läks Inglismaal mängides küll veidi rooste, kuid korralik põhi on tal olemas. «Minu eesti keel on enam-vähem, kuid kui ma läksin Inglismaale, siis seal polnud võimalust rääkida ja olen pisut oma oskusi kaotanud. Kuid saan kõigest aru, kuigi mõnikord teeb rääkimine raskusi. Väljakul on lihtne, sest jutt on lühike ja täpne,» selgitas noor väravavaht.

Stiilinäidet Vaikla oskustest näeb allolevast videost, mis on päris West Bromwichi aegadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles