Eesti jalgpallikoondisega liitus veel üks rootslasest treener

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Högberg.
Jimmy Högberg. Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson avaldas tänasel pressikonverentsil, et koondisega liitub veel üks treener. Koondise uueks liikmeks saab 34-aastane rootslane Jimmy Högberg, kes on ametinimetuselt füüsilise ettevalmistuse treener ja abitreener.

Högberg on viimasel ajal tegev olnud Rootsi kõrgliigas mängiva SK Örebro juures ning Rootsi Jalgpalli Liidus treenerite koolitajana. Eesti koondise juures saab Högberg olema vahelüli arsti ja treenerite ning arsti ja füsioterapeudi vahel, et mängijatest oleks võimalik senisest rohkemat välja võtta ning ka vigastustest väljatulek oleks sujuvam. Eestis asub ta tööle osalise tööajaga.

«Oleme paar kuud põhjalikult asju arutanud ja leidsime võimaluse, et ta tuleks siia. Tema ülesandeks on ka koondise laagrite vahel mängijate individuaalne arendamine,» rääkis Pehrsson, kes lisas, et tema kaasmaalasest on loodetavasti abi ka siinsetele klubidele, kellele soovitakse ka Högbergi isikus abikätt ulatada. «Tema tööks on aidata mängijatel olla senisest veelgi professionaalsem. Koondise kogunemiste vahel abistab ta mind ja aitab laagreid planeerida.»

«Sellise inimese kaasamine aitab treeninguid intensiivsemaks muuta ja anda mängijatele veelgi täpsemat tagasisisdet. Ta saab olema justkui kõikide mängijate personaalne treener,» rääkis Pehrsson, kelle sõnul hakati sellise inimese palkamise võimalusest rääkima eelmisel suvel.

Högbergi ülesandeks saab olema seega mängijate ettevalmistamine mängudeks ning tema paneb näiteks paika kava mängijatele, kes on saanud kerge vigastuse, kuid peaksid paari päeva pärast väljakule jooksma. Samas analüüsib ta laagrisse saabunud mängijate füüsilist seisundit ja vastavalt sellele tehakse palluritele ka erinevaid harjutusi.

«Oleme seni hästi hakkama saanud, kuid leidsime koha, kus on võimalik teha samm edasi,» usub Pehrsson, et tema kaasmaalasel on ühtteist Eesti koondisele juurde anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles